Legutóbbi cikkek

Achilles-ín előtti burzitisz

2002. 06. 04

Az Achilles-ín előtti burzitisz (Albert-kór) az Achilles-ín és a sarokcsont (kalkaneusz) kapcsolódása előtt elhelyezkedő tömlő (burza) gyulladása.

Bokarándulás

2002. 06. 04

A bokarándulás a boka ínszalagjainak (a csontokat összekötő erős, rugalmas szalagok) sérülése.

Achilles-ín mögötti burzitisz

2002. 06. 04

Az Achilles-ín mögötti burzitisz (Haglund-féle deformitás) a saroknál a bőr és az Achilles-ín között lévő burza (folyadékkal teli tömlő) gyulladása. Az Achilles-ín rögzíti a lábikra izmait a sarokcsonthoz.

Lúdtalp vagy bokasüllyedés?

1999. 03. 01

Lábunkat mind a filogenetikai fejlődés, mind a növekedés során a két lábra állás fokozott megterhelésnek, állandó erőbehatásoknak tette, illetve teszi ki. Csontvázrendszerünk, a csontok, szalagok, izmok és ízületek által fiziológiás körülmények között kialakított boltozatok egyensúlya több ok miatt sérülhet. Sokszor hozzák kétségbeesett szülők 1-2 hete járó gyermeküket orvoshoz, hogy furcsán járnak.

A bokaízület artroszkópiája

1998. 01. 05

A PAMK baleseti sebészeti osztályán hét éve végezzük a bokaízületi sérülések, megbetegedések bizonyos típusainak artroszkópos ellátását. Ezeket a műtéteket a térdízületben elvégzett kellő számú csőtükrözés után, megfelelő jártasság elsajátítását követően kezdtük el rutinszerűen alkalmazni. Ennek oka a bokaízület nehezebb vizsgálhatósága. Anatómiai felépítése speciális, illetve aránylag kevesebb olyan sérüléstípus létezik, amelynél végleges ellátást tudunk biztosítani.

A lúdtalp kezelése

1996. 04. 29

Felnőtt korban, ha a lúdtalpra utaló tünetek jelentkeznek, szükséges a boltozat alátámasztása betéttel. Ha jó a betét, a test súlya a betéten nyugszik, tehermentesítve ezzel a megfáradt tartószalagokat. A boltozati süllyedések következtében a test súlyát jelentő erő járáskor kóros utat jár be a talajon. A jó talpbetét az erő lefutását normális irányba tereli. A betét használata közben a korrekció hatására fél-egy év után gyakran jelentős állapotjavulást figyelhetünk meg. Ezért igen fontos a korai diagnózis és a korán elkezdett betétviselés. Új és hasznos módszer a komputeres talpbetétkészítés.

4 |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop