Hirdetés
Hirdetés

A hátfájás megszüntetése gerincmasszázzsal

A hátfájás igen gyakori tünetnek tekinthető, ami sajnos nagymértékben visszavezethető a manapság jellemző ülő életmódra. A kevés mozgás, a túlsúly egyaránt ront a helyzeten, pedig egy kevés tudatossággal megelőzhetőek lennének a panaszok.

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Kép: Hirdető

A helyes testtartás gyakorlásával és megfelelő mozgással megőrizhetnénk a csontjaink és az ízületeink rugalmasságát. A gerincproblémák kialakulását növelő tényező lehet genetikai eredetű is, így akinek például a szülei érintettek, az a személy magában hordozza a hajlamot.

A háti szakaszt érintő betegségek egyik gyakori szereplője a porckorongsérv. A gerinc bármelyik részén kialakulhat, ezért előfordul, hogy derékfájás jelzi, vagy éppen a nyaki részen tapasztalunk fájdalmat. A gerincsérv rendszerint fokozatosan, vagy egy rossz mozdulat, nagyobb terhelés hatására alakul ki, de a tartósan meglévő, gyakran visszatérő, heves fájdalom már mutatja a probléma súlyosbodását.

Tapasztalhatunk kisugárzó fájdalmat, érzéketlenséget, zsibbadást is a karokban és a lábakban.

A hátfájás egyéb problémákra is visszavezethető. Lehet akár vesekő vagy ízületi gyulladás is a háttérben, valamint okoz ilyen tünetet a várandósság vagy néhány nőgyógyászati betegség is. A pontos okok felderítéséhez mindenképpen szakorvosi vizsgálat szükséges. Amennyiben kiderült, hogy valóban mozgásszervi panaszokkal küzdünk, célszerű összetett stratégiát alkalmaznunk a gyógyulásunk érdekében.

A hátfájás megszüntethető rendszeres úszással, kitartóan végzett gyógytornával, manuálterápiával, gyógyszerekkel vagy műtét útján is. Utóbbit nyilván mindenki szeretné elkerülni, ami sok esetben szerencsére nagyon is lehetséges.

A gerincmasszázs és a manuálterápia kombinálása révén a szervezetben automatikusan beindulnak az öngyógyító folyamatok. Ilyenkor célzottan az érintett idegek kerülnek kezelés alá, a gerincterápiás szakember az izmok kilazítását helyezi fókuszba. Amennyiben az izomrendszerünk kiegyensúlyozott, a testünk többi része is harmonikusan tud működni. A terápia sokat segít, feloldja az izmok mozgáskorlátozottságát, megszünteti a zsibbadást, valamint a kisugárzó fájdalom okát.

Sokan nem gondolják, de a testünk energiaegyensúlyának felborulása is lehet a hátfájás kiváltó oka. A masszázs révén beindul a vér- és a nyirokkeringés, ami segíti a lerakódott salakanyagok kiürülését a szervezetből.

| gerincpanasz, gerincmasszázs
2022-08-30 18:07:12
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop