Hirdetés

Bechterew-kisokos

Eddig azt gondolta, csak húzódás, sportsérülés a nehéz fizikai munka okozhat derékfájást, olykor az éjszaka közepén nyilalló fájdalmat?! Igen, való igaz, ezek mind felelősek lehetnek a derékfájásáért, azonban, ha nem múló fájdalomról van szó, van még egy opció: a Bechterew.

Bechterew-kór, SPA, gyulladásos gerincbetegség |

InforMed Hírek9   InforMed

Tények, amit jó tudni a Bechterew-kórról:
  • A Bechterew-kór leggyakrabban a 20-45 közötti férfiakat támadja meg, fokozatosan jelentkező tünet-együttesekkel, amire érdemes odafigyelni.
  • 40 év felett a betegség jelentkezése rendkívül ritka.
  • A betegség a gerincpanaszokkal, derékfájással kezdődik és az idő előrehaladtával a panaszok egyre erősebbek lesznek, s már az éjszakai nyugalmat, alvást is zavarják.
  • Az egyik legjellegzetesebb tünet, hogy a beteget a fájdalom felébreszti az éjszaka közepén vagy hajnalban.
  • Átlagos esetben ezek a panaszok fokozatosan - évtizedek alatt - kiterjednek az ágyéki gerincre mely a mozgás jelentős beszűkülésével jár, a háti gerincszakaszra, majd a nyaki szakaszra. Az izom-ín használata (mozgás) és a nyomás váltja ki ezt a fájdalmat.
  • A panaszok az ágyéki gerincre, a medencecsontra lokalizálódnak.


Amennyiben a panaszok és a leírás Önre illik, érdemes továbblépni! A legfontosabb, amit tudnia érdemes; a Bechterew kór tünetei kezelhetők, az együttélés a betegséggel megkönnyíthető!

A legjobb gyógymód megtalálásában, a kór kezelésében segítséget nyújt a www.leszakadaderekam.hu (Derékfájáscentrum.hu) illetve a www.bechterewes.hu weboldal.

Böngésszen, tudjon meg többet a Bechterew kórról és ha szükséges, találja meg a legjobb szakembereket a weboldalak segítségével!
Bechterew-kór, SPA, gyulladásos gerincbetegség

2011-06-01 23:53:30

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop