Legutóbbi cikkek

A derékfájás oka a két lábon járás

2022. 08. 10

A gyakori derékfájás okát kutatva, egy szakember új elméletet állított fel arról, mikor állt az ember két lábra. Az első nyomot egy régészeti lelet adta: az ember és a majom közös ősének 21 millió éves gerincoszlopa nagyon hasonlít az emberére

Forduljunk-e csontkovácshoz?

2022. 08. 02

Sokan felteszik a kérdést, biztonságos-e csontkovácshoz fordulni derék- vagy hátfájással.

Tévhitek a hátfájással kapcsolatban

2022. 07. 16

Legyen szó éles fájdalomról vagy tompa sajgásról, a derékfájás előbb-utóbb mindenkit utolér. Tíz emberből nyolc szenved derékfájástól élete során, mellyel kapcsolatban sok tévhit terjed.

Gyakran felesleges a drága MRI-vizsgálat

2021. 08. 18

A kínzó derékfájást okozó isiász (a gerincoszlop aljáról kiinduló ülőidegre gyakorolt nyomás) általános kezelése napjainkban az epidurális szteroid-injekció.

A nyaki porckorongsérv

2021. 08. 18

A porckorong betegségek gyakran előfordulnak a nyaki gerincen is. A nyaki gerinc betegségeinek fő oka a nyak nagy mozgékonysága. Ahhoz, hogy az ember kellő módon tájékozódjon, reagáljon a környezetére, a fejet a tér minden irányában szabadon kell tudnia mozgatni.

A porckorongsérv

2019. 12. 11

A mozgásszervi betegségek egyik legnagyobb csoportját az ágyéki gerinc degeneratív eltérései jelentik. Ebbe a csoportba tartozik a csaknem mindenki által átélt lumbágó, valamint a kisugárzó alsó végtagi fájdalom, az isiász.

Mit tehetünk hát- és nyakfájás ellen hosszú autóúton?

2019. 07. 23

Itt a nyár, a hosszabb autóutak szezonja. A növekvő benzinárak ellenére milliók kelnek hosszabb-rövidebb útra a tenger vagy a hegyek felé. Ahogy szaporodnak a kilométerek, úgy lesz egyre fájdalmasabb, merevebb a sofőr nyaka, háta. Ha mindez ismerősen hangzik, áldozzon rá egy percet, és olvassa el, mit tehet a megelőzés érdekében.

A porckorongsérv konzervatív kezelése

2018. 02. 27

Először csak enyhe fájdalmat érzünk a gerincünkben, ami később szinte elviselhetetlenné válik. Kényelmetlen az ülés, a fekvés, a mozgás, az erős fájdalmaktól pedig már aludni sem tudunk

A paracetamol annyira enyhíti csak a lumbágós fájdalmat, mint a placebo

2014. 07. 24

A paracetamol annyira enyhíti csak a heveny lumbágó okozta fájdalmat, mint a placebo, vagyis a hatóanyag nélküli áltabletta - állapította meg egy új kutatás.

Természetes gyógymódok derékfájásra

2014. 05. 07

Ha túl súlyosat emelt, megsérült, vagy krónikus ízületi betegsége van és fáj a dereka, nem feltétlenül kell gyógyszert szednie. Az alábbi természetes és a szakemberek által elfogadott módszereket beszélje meg orvosával, és próbálja ki, segít-e valamelyik.

2 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop