Legutóbbi cikkek

A gördülő talpú cipő nem segít a hátfájáson egy kutatás szerint

2013. 09. 02

A tartás javítását és a hátfájás enyhítését ígérő gördülő talpú cipők egy összehasonlító vizsgálatban nem bizonyultak hatékonyabbnak a közönséges edzőcipőknél.

A derékfájás gyorsan gyógyul, de nem tökéletesen

2013. 03. 11

A derékfájás általában viszonylag hamar elmúlik, de sajnos a legtöbb esetben bármikor kiújulhat, olvasható egy vizsgálat jelentésében.

Porckorongproblémákra hajlamosító gént találtak

2012. 09. 25

Több ezer ember genetikai jellemzőinek elemzése és gerincvizsgálata alapján arra a megállapításra jutottak brit kutatók, hogy egy génváltozat jelenléte kapcsolatba hozható a porckorongproblémákra való hajlammal.

Áttörés a gerincvelő sérülés kezelésében?

2012. 08. 13

Július 31-én a Miami Project kutatócsoport sajtókonferencián bejelentette, hogy az FDA (az Egyesült Államok Gyógyszerhatósága) engedélyezte egy új műtéti eljárás 1. fázisú emberen végzett vizsgálatát, melynek során heveny bénulásban szenvedő betegeknél az alsó végtag idegsejtjeit beültetik a gerincvelőbe, abban a reményben, hogy ott legalább egy kevés érzőképességet és mozgást helyreállítanak.

SPA, Bechterew-kór - panaszok és tünetek

2011. 08. 23

Az SPA korai tünetei egyénről-egyénre változhatnak. Általában lassan kezdődnek, néhány hónap alatt, azonban előfordulhat, hogy majdnem egész éjszaka fennálló fájdalomként és izomgörcsként, hirtelen jelentkeznek. Az alábbiakban néhány árulkodó tünetet sorolunk fel, ami a betegségre utalhat.

Bechterew-kisokos

2011. 05. 30

Eddig azt gondolta, csak húzódás, sportsérülés a nehéz fizikai munka okozhat derékfájást, olykor az éjszaka közepén nyilalló fájdalmat?! Igen, való igaz, ezek mind felelősek lehetnek a derékfájásáért, azonban, ha nem múló fájdalomról van szó, van még egy opció: a Bechterew.

A glükozamin nem enyhíti a hátfájást

2010. 07. 07

Az ízületvédőnek kikiáltott glükozamin szedése féléven át nem bizonyult hatékonyabbnak a krónikus hátfájás csillapításában, mint valamilyen placebo-készítmény adagolása - hangsúlyozzák norvég kutatók, akik vizsgálataikról az amerikai orvosszövetség folyóiratában, a JAMA (Journal of the American Medical Association) legújabb számában közöltek tanulmányt.

Viselkedésterápiával a derékfájás ellen

2010. 03. 11

A legtöbb felnőttnek életében valamikor fáj a dereka. Van, akinél pár nap alatt elmúlik, de a legtöbb embert visszatérően kínozza. Egy brit kutatás most új gyógymódot ajánl. A fájdalom kezelésében segíthet a beteg gondolkodása, de nem pszichoterápiáról van szó.

Tippek derékfájás ellen

2009. 03. 10

Minden tíz emberből nyolcnak fáj a dereka élete valamelyik szakaszában, különösen igaz ez a nőkre, hiszen ők járnak hatalmas táskákkal, hordanak ki gyereket, majd cipelik a kicsit. Szakemberek a következő tippeket adják a hátfájással küszködőknek, illetve azoknak, akik szeretnék megelőzni a bajt.

Derékfájás kezelése akupunktúrával

2007. 10. 01

Egy német kutatócsoport vizsgálata szerint az akupunktúrával kezelt betegek közel felének csökkentek deréktáji fájdalmai, sőt, a csupán imitált akupunktúra (placebo) is szinte ugyanolyan hatásosnak bizonyult. A hagyományos kezeléssel csak a betegek egynegyedénél értek el javulást.

| 3 |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop