Legutóbbi cikkek

Nyaki spondilózis

2002. 06. 04

A nyaki spondilózis a közép- és időskorú felnőtteket érinti, akiknek a nyaki porckorongjai és csigolyái degenerálódtak.

Ideggyök elváltozások

2002. 06. 04

Az ideggyökök a gerincvelőből indulnak ki, jeleket visznek és hoznak a szervezet majdnem minden részére. Ezek az ideggyökök a csigolyák közt lépnek ki, és minden egyes gyök a test meghatározott részét látja el információval, illetve érzőműködéssel. Minden gyök két részből áll: a mozgatóidegek a gerincvelő elülső részéből lépnek ki és az izmokat ingerlik, az érzőidegek a hátsó részből lépnek ki és érző információt visznek az agyba.

Súlyemelő-derék

2002. 06. 04

A súlyemelő-derék (lumbális túlerőltetés) a deréktáji izmok és inak görcsökkel és érzékenységgel járó sérülése.

Teendők csigolyatörés után

2001. 03. 20

Osteoporosis és annak következtében kialakult kompressziós (összenyomásos) csigolyatöréses betegek rehabilitációja. A megfelelő időben és módon alkalmazott komplex rehabilitáció, fizioterápia jelentősen gyorsíthatja a beteg mobilizálását, biztosítja a megfelelő életminőség megtartását.

Bambuszgerinc

2001. 03. 06

Fiatalság, erő, egészség - szinte együtt járó fogalmak. Nem csodálnivaló, ha az idősebbek némi nosztalgiával méregetik az új generáció fizikumát, teljesítőképességét. Ha ebbe a képbe valami hiba csúszik, azt nehéz elfogadni. Pedig létezik egy olyan gerincbetegség, amely leggyakrabban 15 és 25 év közötti fiatal férfiakat érint. Sajnos nem is ritkán.

A hét nyakcsigolya

2001. 01. 02

Mennyi mindent elárul az ember belső lényéről, harmóniájáról vagy éppen zaklatottságáról a testtartása. Ennek érdekes bizonyítéka a magyar nyelvben a tartás szó használata a lelki erő jellemzésére is. "Behúzott nyakkal" menekülünk, "felszegett fejjel" küzdünk, szembeszállunk.

A gerinces ember

1998. 05. 11

A háttal mint testtájékkal kapcsolatos problémák hátterében igen sokszor szó szerint "meghúzódik" valami. Ez természetesen minden szinten értendő, mert ha figyelemmel kísérjük életünk eseményeinek alakulását és az ahhoz fűződő lelki és szellemi viszonyunkat, akkor észrevehetjük, hogy azok változása testi mivoltunkra is kihat.

| 5
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop