Legutóbbi cikkek

Az ergonomikus székek három előnye

2023. 11. 22

Az egészségünket megterhelő ülőmunka bizony sokszor kényelmetlen pillanatokat, valamint egészségügyi problémákat okozhat. Ezek elkerülése érdekében rengetegen választják a kényelmes és egészségünket támogató ergonomikus irodai székek használatát. Amennyiben te is ülőmunkát végzel, az alábbi cikk érdekes lehet számodra.

Akár egy rossz mozdulat is okozhat derékfájást

2023. 05. 11

Néha pontosan tudod, miért fáj a hátad. Talán hirtelen felemeltél valamit, és azonnal beléd hasított a fájdalom. Vagy lehet, hogy orvosod évek óta figyelmeztet, hogy a rossz testtartásodnak meglesz a következménye. Olykor viszont a fájdalom forrása rejtélyesnek tűnik, ami megnehezíti a mindennapi életvitelt.

Porckorongsérv

2023. 03. 12

A gerincoszlop csigolyáit porcból álló korongok választják el. Minden egyes korong egy erősebb külső és egy puhább belső részből áll, mely utóbbi a gerincoszlop rugalmasságát adja. Ha a porckorongok degenerálódnak, például sérülést követően, vagy a kor előrehaladtával, a porckorong belső része előboltosulhat, vagy áttörhet a külső rétegen (porckorongsérv). A porckorong kitüremkedett belső része nyomhatja vagy ingerelheti az ideggyököt, sőt meg is sértheti azt.

A háti és ágyéki gerinc sérülései

2023. 02. 20

Többnyire magasból a gerincre eső tárgyak, közlekedési baleset során a mellkas összenyomása vezet a háti gerinc sérüléséhez, újabban, szerencsére még csak külföldön, a lőtt sérülések között emelkedett a gerincsérülések száma.

A spondylitis ankylopoetica (Bechterew-kór)

2023. 01. 19

A spondylitis ankylopoetica (SPA) vagy Bechterew-kór elsősorban a gerinc kisízületeinek és a keresztcsont-csípőcsonti (sacroiliacalis) ízületek gyulladása majd elmeszesedése, elcsontosodása. Ennek következtében alakulhat ki a botmerev gerinc, mely súlyos mozgáskorlátozottsághoz vezethet.

A Bechterew-kór műtéti kezelése

2023. 01. 19

A Bechterew-kór főleg a gerinc kisízületeiben, a keresztcsont és az ülőcsont közötti ízületekben (sacroiliacalis ízületek) zajló, ismeretlen eredetű gyulladásos betegség. Az esetek kb. 35%-ában a gerinc és a sacroiliacalis ízületeken kívül más ízületek érintettsége is előfordul.

Tudjon meg többet az SPA-ról

2023. 01. 19

A spondylitis ankylopoetica (SPA) egy gyulladásos betegség, mely elsősorban a gerinc ízületeit érinti, és súlyos fájdalmat, deréktáji merevséget okoz. Az SPA lassan halad előre, rendszerint 45 éves kor előtt kezdődik és hatása egész életen át fennáll.

A derékfájás kevésbé ismert okai

2022. 11. 07

A hát- és derékfájás igen gyakori panasz, mely emberek milliónak keseríti meg mindennapjait. A csontok, izmok és ízületek azonban csak egy részét képezik a problémának. A kezelés akkor hatékony ha minden tényezőre kiterjed.

A hátfájás megszüntetése gerincmasszázzsal

2022. 08. 30

A hátfájás igen gyakori tünetnek tekinthető, ami sajnos nagymértékben visszavezethető a manapság jellemző ülő életmódra. A kevés mozgás, a túlsúly egyaránt ront a helyzeten, pedig egy kevés tudatossággal megelőzhetőek lennének a panaszok.

Derékfájást okozó rossz szokások

2022. 08. 23

Derékfájást nemcsak a hirtelen rossz mozdulat vagy a nagy súly emelése okozhat. Meglepő, mennyi apró rossz szokás vezethet fájdalmas állapothoz.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop