Legutóbbi cikkek

Az ergonomikus székek három előnye

2023. 11. 22

Az egészségünket megterhelő ülőmunka bizony sokszor kényelmetlen pillanatokat, valamint egészségügyi problémákat okozhat. Ezek elkerülése érdekében rengetegen választják a kényelmes és egészségünket támogató ergonomikus irodai székek használatát. Amennyiben te is ülőmunkát végzel, az alábbi cikk érdekes lehet számodra.

Lézeres bütyök műtét vagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel

2023. 08. 22

A hallux valgus avagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel, kettő az egyben megoldást jelent, mivel a lágylézer készülék fénye fájdalmat csillapít és a megfelelő helyen alkalmazva elősegíti a bütyök kialakulásáért felelős izmok regenerálódását.

Friss térdszalag sérülések

2023. 08. 08

A térdszalag sérülések igen gyakoriak, törésekkel és ficamokkal társulhatnak. Súlyosságuk változó, az egyszerű rándulástól a teljes szakadásig, gyakran több struktúra is sérül.

A rotátor köpeny (forgató izomcsoport) sérülései

2023. 07. 27

A rotátor köpeny a forgató izmok inainak köpenyszerű képződménye, mely az ízületi tokot szorosan körülveszi és az ízület stabilizálásában játszik fontos szerepet.

3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

2023. 07. 27

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.

Virtuális valóság (VR) és augmentált valóság (AR) a kézsebészetben

2023. 07. 04

Ezek a technológiák rendkívül hasznosak lehetnek a kézsebészet területén. Itt van néhány részletesebb információ a VR alkalmazásáról a kézsebészetben:

Törésgyógyítás ultrahanggal: Az ultrahangos terápia szerepe és előnyei

2023. 06. 15

Az ultrahang terápia a töréskezelés egyik formája. A kezelés pulzáló, alacsony intenzitású ultrahangot használ, amely rezgéseket generál.

3D nyomtatás a baleseti sebészetben

2023. 06. 11

A 3D nyomtatás alkalmazása a baleseti sebészetben számos előnyt nyújthat. Például lehetővé teszi a műtétek előzetes tervezését és gyakorlását, a betegek egyedi igényeinek és méreteinek jobb figyelembevételét, valamint a gyorsabb és hatékonyabb prototípusok és eszközök létrehozását. Az alábbiakban néhány példa.

Akár egy rossz mozdulat is okozhat derékfájást

2023. 05. 11

Néha pontosan tudod, miért fáj a hátad. Talán hirtelen felemeltél valamit, és azonnal beléd hasított a fájdalom. Vagy lehet, hogy orvosod évek óta figyelmeztet, hogy a rossz testtartásodnak meglesz a következménye. Olykor viszont a fájdalom forrása rejtélyesnek tűnik, ami megnehezíti a mindennapi életvitelt.

A Dupuytren kontraktúra (palmaris fibromatosis)

2023. 04. 17

A tenyéri bőnye (fascia) zsugorodása, amely az ujjak hajlított helyzetű zsugorodását okozza.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop