ÚJ

Talp és lábujjak fájdalma

A láb párnázott részének fájdalmát általában a lábujjak közötti idegek károsodása vagy a lábujjak és a lábközépcsontok közötti ízületek sérülése okozza.


Lábtörések

A lábnak szinte bármelyik csontja eltörhet (fraktúra). A törések jelentős részében nincs szükség műtétre, máskor viszont csak ezzel kerülhető el a mozgás végleges romlása. A törött csont feletti terület általában megduzzad és fáj. Ha a környező lágy szöveteket is zúzódás éri, a duzzadás és a fájdalom a töréssel szomszédos részekben is érződik.


Lábkörmök elszíneződése

A körmök színe és állapota sokféle hatásra megváltozhat. Ha egy súlyos tárgyat ejtünk a lábujjunkra, a sérülés miatt a köröm alatt vér gyűlik össze, és emiatt elfeketedik.


Achilles-ín előtti burzitisz

Az Achilles-ín előtti burzitisz (Albert-kór) az Achilles-ín és a sarokcsont (kalkaneusz) kapcsolódása előtt elhelyezkedő tömlő (burza) gyulladása.


Bokarándulás

A bokarándulás a boka ínszalagjainak (a csontokat összekötő erős, rugalmas szalagok) sérülése.


Achilles-ín mögötti burzitisz

Az Achilles-ín mögötti burzitisz (Haglund-féle deformitás) a saroknál a bőr és az Achilles-ín között lévő burza (folyadékkal teli tömlő) gyulladása. Az Achilles-ín rögzíti a lábikra izmait a sarokcsonthoz.


Teendők csigolyatörés után

Osteoporosis és annak következtében kialakult kompressziós (összenyomásos) csigolyatöréses betegek rehabilitációja. A megfelelő időben és módon alkalmazott komplex rehabilitáció, fizioterápia jelentősen gyorsíthatja a beteg mobilizálását, biztosítja a megfelelő életminőség megtartását.


Bambuszgerinc

Fiatalság, erő, egészség - szinte együtt járó fogalmak. Nem csodálnivaló, ha az idősebbek némi nosztalgiával méregetik az új generáció fizikumát, teljesítőképességét. Ha ebbe a képbe valami hiba csúszik, azt nehéz elfogadni. Pedig létezik egy olyan gerincbetegség, amely leggyakrabban 15 és 25 év közötti fiatal férfiakat érint. Sajnos nem is ritkán.


Egy megbénult tizenéves állapotának javulása radikális kísérleti műtét után

URAY, USA - Melissa Holley nagy ajándékot kapott karácsonyra - meg tudta mozdítani a két nagylábujját.


A hét nyakcsigolya

Mennyi mindent elárul az ember belső lényéről, harmóniájáról vagy éppen zaklatottságáról a testtartása. Ennek érdekes bizonyítéka a magyar nyelvben a tartás szó használata a lelki erő jellemzésére is. "Behúzott nyakkal" menekülünk, "felszegett fejjel" küzdünk, szembeszállunk.


| | 22 | |

Web Design & Development Prowebshop