ÚJ

Achilles-ín előtti burzitisz

Az Achilles-ín előtti burzitisz (Albert-kór) az Achilles-ín és a sarokcsont (kalkaneusz) kapcsolódása előtt elhelyezkedő tömlő (burza) gyulladása.


Bokarándulás

A bokarándulás a boka ínszalagjainak (a csontokat összekötő erős, rugalmas szalagok) sérülése.


Achilles-ín mögötti burzitisz

Az Achilles-ín mögötti burzitisz (Haglund-féle deformitás) a saroknál a bőr és az Achilles-ín között lévő burza (folyadékkal teli tömlő) gyulladása. Az Achilles-ín rögzíti a lábikra izmait a sarokcsonthoz.


Teendők csigolyatörés után

Osteoporosis és annak következtében kialakult kompressziós (összenyomásos) csigolyatöréses betegek rehabilitációja. A megfelelő időben és módon alkalmazott komplex rehabilitáció, fizioterápia jelentősen gyorsíthatja a beteg mobilizálását, biztosítja a megfelelő életminőség megtartását.


Bambuszgerinc

Fiatalság, erő, egészség - szinte együtt járó fogalmak. Nem csodálnivaló, ha az idősebbek némi nosztalgiával méregetik az új generáció fizikumát, teljesítőképességét. Ha ebbe a képbe valami hiba csúszik, azt nehéz elfogadni. Pedig létezik egy olyan gerincbetegség, amely leggyakrabban 15 és 25 év közötti fiatal férfiakat érint. Sajnos nem is ritkán.


Egy megbénult tizenéves állapotának javulása radikális kísérleti műtét után

URAY, USA - Melissa Holley nagy ajándékot kapott karácsonyra - meg tudta mozdítani a két nagylábujját.


A hét nyakcsigolya

Mennyi mindent elárul az ember belső lényéről, harmóniájáról vagy éppen zaklatottságáról a testtartása. Ennek érdekes bizonyítéka a magyar nyelvben a tartás szó használata a lelki erő jellemzésére is. "Behúzott nyakkal" menekülünk, "felszegett fejjel" küzdünk, szembeszállunk.


Tornával javítható a térdizület artrózis

A torna és a fizikoterápia segíthet az arthritises betegeknek a funkciók javításában és a fájdalom csökkentésében, késleltetheti vagy akár feleslegessé is teheti a műtétet.


Új irányelvek az agyrázkódással járó sportbalesetek esetére

NEW YORK - Az új útmutatások remélhetőleg még több agyrázkódást szenvedett sportolót mentenek meg a maradandó agykárosodástól, jelentették ki egyes szakértők.


Fejsérülés makacs csuklást okozhat

SAN ANTONIO - Traumás fejsérülés 6 hónapon túl tartó csuklást okozhat, állítja egy New York-i kutató.


| | 22 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop