Legutóbbi cikkek

Bambuszgerinc

Fiatalság, erő, egészség - szinte együtt járó fogalmak. Nem csodálnivaló, ha az idősebbek némi nosztalgiával méregetik az új generáció fizikumát, teljesítőképességét. Ha ebbe a képbe valami hiba csúszik, azt nehéz elfogadni. Pedig létezik egy olyan gerincbetegség, amely leggyakrabban 15 és 25 év közötti fiatal férfiakat érint. Sajnos nem is ritkán.


Egy megbénult tizenéves állapotának javulása radikális kísérleti műtét után

URAY, USA - Melissa Holley nagy ajándékot kapott karácsonyra - meg tudta mozdítani a két nagylábujját.


A hét nyakcsigolya

Mennyi mindent elárul az ember belső lényéről, harmóniájáról vagy éppen zaklatottságáról a testtartása. Ennek érdekes bizonyítéka a magyar nyelvben a tartás szó használata a lelki erő jellemzésére is. "Behúzott nyakkal" menekülünk, "felszegett fejjel" küzdünk, szembeszállunk.


Tornával javítható a térdizület artrózis

A torna és a fizikoterápia segíthet az arthritises betegeknek a funkciók javításában és a fájdalom csökkentésében, késleltetheti vagy akár feleslegessé is teheti a műtétet.


Új irányelvek az agyrázkódással járó sportbalesetek esetére

NEW YORK - Az új útmutatások remélhetőleg még több agyrázkódást szenvedett sportolót mentenek meg a maradandó agykárosodástól, jelentették ki egyes szakértők.


Fejsérülés makacs csuklást okozhat

SAN ANTONIO - Traumás fejsérülés 6 hónapon túl tartó csuklást okozhat, állítja egy New York-i kutató.


Porcképzés mágnessel

Egy michigani ortopédsebész szerint az ízületek károsodott porcos részeit úgy lehetne regenerálni, hogy mágnessel sejteket vonzzunk a sérült területre. A módszer kitalálója, Alan Halpern úgy véli, hogy ezzel sikerült megalkotnia a porcpótlás olcsó és kevésbé veszélyes módját.


Gyakran rosszul kezelik a sport eredetű agyrázkódásokat

Egyes kutatók szerint az agyrázkódások "pályaszéli tesztjei" miatt sok enyhébb agyi sérülés maradhat orvosi ellátás nélkül a főiskolai, amatőr sporteseményeken, ami a sportolók agyi működésében hosszútávú károsodásokat eredményezhet.


A piercing problémát okozhat a sürgősségi ellátás során

A piercing elterjedésével az emberek mindenütt kísérleteznek az ékszerrel, a szemöldöktől a mellbimbókon át egészen az intim részekig. Egy újonnan megjelent tanulmányból megtudhatjuk, hogy a testékszerek komoly kihívást jelentenek a sürgősségi ellátásban dolgozó orvosok számára.


Gyorsabb csontgyógyulás ultrahanggal

Többek között az ultrahangnak is köszönhető, hogy a dallasi rögbicsapat ott van a bajnoki rájátszásban.


| | | | | | 26 | |

Web Design & Development Prowebshop