Legutóbbi cikkek

A gördülő talpú cipő nem segít a hátfájáson egy kutatás szerint

A tartás javítását és a hátfájás enyhítését ígérő gördülő talpú cipők egy összehasonlító vizsgálatban nem bizonyultak hatékonyabbnak a közönséges edzőcipőknél.


Thaiföld a térdízület védelmében áttér a guggolósról az ülős vécékre

Thaiföld lakossága térdízületének védelmében áttér a guggolósról az ülős vécékre. Az ázsiai ország egészségügy-minisztériuma hétfőn jelentette be, hogy 2016-ra felszámolja a süllyesztett illemhelyek 90 százalékát - írta a Daily Mirror hétfőn.


Agyrázkódást figyelő applikációt fejlesztettek ki kutatók

Az agyrázkódás mérésére és korai felismerésére szolgáló alkalmazást dolgoztak ki az amerikai Harvard Egyetem kutatói.


A derékfájás gyorsan gyógyul, de nem tökéletesen

A derékfájás általában viszonylag hamar elmúlik, de sajnos a legtöbb esetben bármikor kiújulhat, olvasható egy vizsgálat jelentésében.


Új módszert dolgoztak az ökölvívók agysérüléseinek a megállapítására

Új módszert dolgoztak ki svéd kutatók az ökölvívók agysérüléseinek a felismerésére: az agyvíz vizsgálatával állapítják meg, hogy a sportolók agyát milyen károsodások érték egy-egy összecsapás után.


Porckorongproblémákra hajlamosító gént találtak

Több ezer ember genetikai jellemzőinek elemzése és gerincvizsgálata alapján arra a megállapításra jutottak brit kutatók, hogy egy génváltozat jelenléte kapcsolatba hozható a porckorongproblémákra való hajlammal.


Áttörés a gerincvelő sérülés kezelésében?

Július 31-én a Miami Project kutatócsoport sajtókonferencián bejelentette, hogy az FDA (az Egyesült Államok Gyógyszerhatósága) engedélyezte egy új műtéti eljárás 1. fázisú emberen végzett vizsgálatát, melynek során heveny bénulásban szenvedő betegeknél az alsó végtag idegsejtjeit beültetik a gerincvelőbe, abban a reményben, hogy ott legalább egy kevés érzőképességet és mozgást helyreállítanak.


A kerékpárbalesetek egyharmada fejsérüléssel jár

A kerékpárbalesetek egyharmada fejsérülés, és a halálos balesetek háromnegyed része az agyszövet visszafordíthatatlan károsodásának következménye - állapították meg amerikai kutatók legújabb tanulmányukban.


Visszadobta a követ az elefánt, de mást talált el

Szokatlan kövezés történt egy állatkertben Kínában: egy látogató megdobott kővel egy elefántot, mire az állat visszadobott, ám mást talált el.


Akár egy évig is fennmaradhatnak az agyrázkódás következményei gyerekeknél

Agyrázkódásukat követően akár egy évig is fennmaradhat egyes gyerekeknél a feledékenység és a figyelemzavar, emiatt külön segítséget igényelhetnek az iskolában - figyelmeztettek amerikai kutatók tanulmányukban.


10 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop