Legutóbbi cikkek

Felépült a tóba esett fiú, aki negyven percet töltött a víz alatt

2016. 12. 19

Ismét egészséges és iskolába járhat az a 13 éves afgán fiú, aki júniusban egy burgenlandi tóba esett, mintegy háromnegyed órát töltött víz alatt, de túlélte a balesetet - közölte az osztrák média vasárnap.

Megmászta a Matterhornt egy mind a négy végtagján amputált brit hegymászó

2016. 08. 10

Megmászta a svájci Matterhornt egy brit férfi, Jamie Andrew állítása szerint ő az első mind a négy végtagján amputált hegymászó, aki feljutott a legendás hegycsúcsra.

Fagyás, kihűlés

2015. 10. 14

A téli hidegben tervezzük meg jó előre, ha a szabadba megyünk. Ha átnedvesedik a ruhánk, nagy a szél és erős a fagy, a testhőmérséklet hamar lecsökken. Különösen a szabadon maradt testrészekre ügyeljünk.

Felépült egy szinte teljesen kihűlt kétéves gyerek Lengyelországban

2015. 02. 12

Sikeresen felépült az a lengyel kisfiú, akit november végén találtak meg eszméletlenül az éjszakai fagyban. A kétéves gyerek akkor mély hipotermiás állapotban került kórházba, ahonnan most hónapokig tartó kezelés után térhet haza.

Nanohuzalos ruha

2015. 01. 10

Nanohuzalos ruházattal védekezhetünk fűtés nélkül a hideg ellen a Stanford Egyetem kutatói által kifejlesztett technológiának köszönhetően.

Felélesztettek egy kétéves lengyel fiút fagyhalálhoz közeli állapotból

2014. 12. 03

Csodával határos esetnek minősítik a lengyel orvosok azt, hogy egy 12,7 fokos testhőmérsékletre lehűlt kétéves kisfiút sikerült feléleszteni a fagyhalál közeli állapotból szerdán egy krakkói gyerekkórházban.

Havazás - Az extrém hideg egészségkárosító hatásaira figyelmeztet az ÁNTSZ

2013. 01. 18

Az extrém hideg egészségkárosító hatásaira hívta fel a figyelmet pénteken az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Elhűlt a leves, elviharzott otthonról - egy hónapig éhezett

2012. 05. 09

Elhűlt leves miatt kiviharzott otthonából és csaknem éhen halt egy férfi Oroszországban.

Hideg idő - ÁNTSZ: az extrém hideg sokak számára kockázatot jelent

2012. 01. 31

Az extrém hideg napokon, amikor az átlaghőmérséklet mínusz 3,9 fok alatt van, különösen nagy kockázatnak vannak kitéve az idősek, a csecsemők, a kisgyermekek, a krónikus betegségben szenvedők, a fizikálisan vagy mentálisan korlátozottak, a szociálisan hátrányos helyzetűek, a hajléktalanok - írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden a hivatalos Facebook-oldalán.

Különösen a lábunkra vigyázzunk a téli hidegben

2011. 01. 24

Télen különösen figyelni kell a lábunkra, hogy megóvjuk a fagyási sérülésektől. A megfelelő lábbeli éppen olyan fontos, mint a meleg kabát, sapka vagy kesztyű. Lényeges, hogy a cipő vízhatlan, jól szigetelt legyen, az akril zokni pedig segít szárazon tartani a lábat.

1 |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop