Legutóbbi cikkek

Hasznos tippek hőségben

Az igen meleg nyári hónapok a vakáció örömein kívül súlyos egészségi problémákat is jelenthetnek elsősorban a négyévesnél fiatalabb gyermekek, a 65 évesnél idősebbek, az elhízottak vagy a gyógyszert szedők számára.

Hőguta

2023. 07. 14

A hőguta hosszantartó, igen nagy meleg hatására kialakuló, életveszélyes állapot, amikor a beteg képtelen megfelelő mértékben verítékezni ahhoz, hogy testhőmérséklete csökkenjen. Ez az állapot a legtöbb esetben gyorsan alakul ki, és azonnali, erélyes kezelést igényel.

Hőkimerülés

2023. 06. 20

Hőkimerülés sokáig tartó magas külső hőmérséklet hatására alakul ki, amikor az izzadással járó folyadékvesztés miatt kifáradás, alacsony vérnyomás és néha ájulás következik be.

Meleg okozta izomgörcsök

2022. 11. 14

A meleg okozta görcsök nagy melegben végzett fizikai munka által kiváltott verítékezés következtében kialakult erőteljes izom-összehúzódások, hátterében nagymértékű folyadékveszteség és - nátriumot, káliumot, valamint magnéziumot tartalmazó - sók vesztése áll.

Hűlés, hőguta, kiszáradás

2019. 06. 11

Tartós nyári kánikula veszélyes lehet az egészségeseknek és a betegeknek (elsősorban szív- és érrendszeri, magasvérnyomás- és pajzsmirigybetegek) is. A három fő ártalom, amit a hőség okozhat: a hőguta, a kiszáradás és a megfázás.

Kánikulában ne csak vizet kapjon a gyerek

2018. 09. 11

Kánikulában az egyik legfontosabb dolog a folyadékpótlás, de figyelni kell arra, hogy a gyerek ne csak vizet vagy ásványvizet kapjon, mert ez nem elegendő az ásványi anyagok pótlására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop