A sör jót tesz a csontoknak

Éveken át azt hallottuk, hogy a bor jó a szívnek. A legújabb kutatások szerint a sörivóknak sem kell szomorkodniuk, az ő kedvenc italuknak is megvan a maga élettani haszna.

sör, csont, szilikon, sör | InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.
Kiderült, hogy a sör kiváló forrása a csontok egészségéhez fontos szilikonnak, ám mindez még nem ok arra, hogy azonnal szaladjunk a boltba egy rekesz sörért.

Azok számára jó hír ez, akik amúgy is szívesen megisznak egy-egy korsóval.

Egy nemrégiben lefolytatott vizsgálat során száz kereskedelmi forgalomban levő sör szilikontartalmát mérték meg, és megállapították, hogy a legtöbb fajta literenként 6-57 milligramm szilikont tartalmaz. A legtöbbet azok tartalmazták, amelyeknek a komló és malátatartalma is a legmagasabb volt.

A szilikon stimulálja a csontokat és porcokat erősítő kollagén termelését. Arra nézve is vannak adatok, hogy magasabb a csont ásványi anyag tartalma. azoknak, akiknek a szervezetébe több szilikon jut.

A teljesen absztinensek se aggódjanak azonban, bár a szilikon legjobb természetes forrása a sör, de bőséggel megtalálható más élelmiszerekben is, például a banánban és a barna rizsben.

Yahoo, kép: sxc.hu
| sör, csont, szilikon
2010-09-27 11:13:01


Az osteoporosis tünetei és diagnosztikája

A kor előrehaladtával a csontszerkezet folyamatos átépülése a csontbontás irányába tolódik el. Ez a folyamat egy bizonyos ponton oda vezet, hogy a csontgerendák elvékon...


A mozgás: csont és izom

Mit kell és lehet tenni a csontritkulás és az izmok elsorvadásának megelőzésére? Az alábbiakból megtudhatják.


A csontritkulás veszélyei

Az újbóli törések fokozott kockázatára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT), amely Tovább ne törj! szlogennel ind...


A kalcium pótlás nem ér semmit

Két új tanulmány szerint nincs bizonyítéka annak, hogy érdemes lenne kalciumot szedni a csonttörések megelőzésére


A férfiak csontritkulásának hét kockázati tényezője

Általános tévhit, hogy a csontritkulás csak az idősebb nők betegsége. A valóság ezzel szemben az, hogy az 50 feletti férfiakat nagyobb mértékben fenyegeti az osteoporos...