A sör jót tesz a csontoknak

Éveken át azt hallottuk, hogy a bor jó a szívnek. A legújabb kutatások szerint a sörivóknak sem kell szomorkodniuk, az ő kedvenc italuknak is megvan a maga élettani haszna.

sör, csont, szilikon, sör | InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.
Kiderült, hogy a sör kiváló forrása a csontok egészségéhez fontos szilikonnak, ám mindez még nem ok arra, hogy azonnal szaladjunk a boltba egy rekesz sörért.

Azok számára jó hír ez, akik amúgy is szívesen megisznak egy-egy korsóval.

Egy nemrégiben lefolytatott vizsgálat során száz kereskedelmi forgalomban levő sör szilikontartalmát mérték meg, és megállapították, hogy a legtöbb fajta literenként 6-57 milligramm szilikont tartalmaz. A legtöbbet azok tartalmazták, amelyeknek a komló és malátatartalma is a legmagasabb volt.

A szilikon stimulálja a csontokat és porcokat erősítő kollagén termelését. Arra nézve is vannak adatok, hogy magasabb a csont ásványi anyag tartalma. azoknak, akiknek a szervezetébe több szilikon jut.

A teljesen absztinensek se aggódjanak azonban, bár a szilikon legjobb természetes forrása a sör, de bőséggel megtalálható más élelmiszerekben is, például a banánban és a barna rizsben.

Yahoo, kép: sxc.hu
| sör, csont, szilikon
2010-09-27 11:13:01
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop