Legutóbbi cikkek

Mindenki tehet valamit a csontritkulás ellen-2.rész

Cikkünk következő részében a vitaminok és ásványi anyagok szerepéről és forrásáról, valamint a megfelelő életmódbeli szokások jelentőségéről írunk.


Mindenki tehet valamit a csontritkulás ellen - 1. rész

Maga az osteoporosis (oszteoporózis) szó porózus csontot jelent. Csontjaink 30 éves korunkban érik el maximális erősségüket, majd az évek múlásával fokozatosan veszítenek sűrűségükből.


Kétséges a D-vitamin csontvédő hatása

Kétségbe vonta a D-vitamin csontvédő hatását egészséges emberek esetében egy új, átfogó új-zélandi kutatás.


Mit tehetünk csontjaink egészségéért?

Igaz, hogy elsősorban a gyermek- és serdülőkorban tehetünk sokat az erős és egészséges csontokért, de még felnőtteknél sem késő, és könnyebb, mint gondolnánk.


A dohányzástól a csontok is gyengülnek

A szakorvosok csaknem két évtizede fölhívták a figyelmet arra, hogy az erős dohányosok között gyakoribb a csonttörés és erősebb a csontritkulás, mint a nemdohányzók körében. Amerikai kutatók most kiderítették, miként megy végbe ez a folyamat, és egerekkel végzett kísérlettel is megerősítették a megfigyelést.


Új módszer a csontritkulás megállapítására a NASA kutatóitól

Új módszert javasolnak a csontritkulás megállapítására az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA kutatói, akik vizeletből mutatnák ki a csontból odakerült kalciumizotópokat.


Új módszerrel mérik a csontritkulást

Lézersugár használatával pontosabban megállapítható a csontritkulás mértéke a finn tudományos akadémia kutatócsoportja szerint.


Tanulmány a csontsűrűségmérés optimális gyakoriságára

Az első csontsűrűségmérés eredménye határozza meg, milyen gyakorisággal ajánlják a későbbiekben a menopauza után lévő nőknél a vizsgálat elvégzését, ez az intervallum egy évtől akár tizenhét évig terjedhet - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.


Az aszalt szilva jót tesz a csontoknak

Amerikai kutatók egyszerű és nagyszerű megoldást találtak a csontritkulás és a törések megelőzésére: az aszalt szilva fogyasztását.


A gyümölcsökben, zöldségekben gazdag étrend a csontokat is megóvhatja

A gyümölcsökben, zöldségekben gazdag étrend a csontokat is megóvhatja, így az egészséges táplálkozás nem csupán a testsúly, hanem az időskori csonttörések megelőzése szempontjából is üdvös - hangsúlyozzák kanadai tudósok, akik kutatásaikról az American Journal of Clinical Nutrition című táplálkozástudományi szaklap online kiadásában számoltak be.


| 2 | | |

Web Design & Development Prowebshop