ÚJ

A zöld tea erősíti a csontokat

A zöld teát évezredek óta nem csupán kellemes italként, hanem gyógyítási célból is fogyasztják, a legkülönbözőbb betegségek, panaszok kezelésére. A legújabb tudományos vizsgálatok most azt jelzik, hogy a zöld tea a csontok erősítésére is alkalmas - írták hongkongi kutatók a Journal of Agricultural and Food Chemistry legújabb számában.


Csontritkulás, gyógyszer, törések

Felmerült a kétely a csontritkulás elleni gyógyszerek hosszú távú használatával kapcsolatban, ritkán előfordulhat, hogy a gyógyszer meggyengíti a csontokat. A gyanú alapja az a néhány esetismertetés, amely kisebb erőbehatásra bekövetkezett patológiás combcsonttörésről számol be öt éven túli bisfoszfonát szedés esetén, mely több népszerű, csontritkulás esetén ajánlott gyógyszer hatóanyaga.


Az időskori törések és a csontritkulás kapcsolata

Amerikai kutatók szerint a nagyobb balesetek során elszenvedett törések is kapcsolatban lehetnek a csontritkulással, bár ezt korábban nem így gondolta a szakma.


A glükokortikoidok által okozott csontritkulás kezelése

Csontritkulásról akkor beszélünk, ha a csöves- és csigolyacsontok sűrűsége és tömege, a csöves csontok vastagsága csökken, a csontvégek ritkulásával repedések, csonttörések következnek be. A fentiek következményeként mozgási fájdalmak alakulnak ki.


A tea erősíti a csontokat

Ausztrál kutatók szerint a tea erősíti a nők combnyakát, fogyasztásával tehát csökken a csontritkulás eredetű törések kockázata.


Csonterősítők

Korunkban népbetegség a csontritkulás. Ezért jó, ha tudjuk: a sok tej-és teljes kiőrlésű termék, gyümölcs, zöldség, ásványvíz fogyasztása, a kávé, az alkohol és a kóla elhagyása a csonterősítő táplálkozás alapelemei…


A D-vitamin hatása a csontritkulásra

Jól ismert a D vitaminnak a csontritkulás megelőzésében játszott szerepe, különösen az idősebbek körében, ahol meglehetős gyakori a vitaminhiány.


Nem csökkenti a törések kockázatát a kalcium és a D-vitamin

Egy brit tanulmány szerint a kalcium és a D-vitamin idősebb, városban lakó, törés szempontjából magas rizikócsoportban levő nőknél, úgy tűnik, nem csökkenti a csonttörések kockázatát


Csontritkulás (oszteoporózis)

A csontritkulás a csontok szerkezeti elemeinek fogyása, elvékonyodása (a csonttömeg csökken), következményes meggyengülése, és törékenységének fokozódása. Ez a folyamat a nőknél hamarabb (50 év felett), a férfiaknál később (70 év felett) kimutatható enyhébb vagy súlyosabb formában.


Kalciumot a szervezetbe!

Tekintettel arra, hogy csontritkulás esetén a már kialakult betegséget gyógyítani nem lehet, a rendelkezésre álló kezelési módok révén a folyamat csupán lassítható és a tünetek enyhíthetők, ezért is kell nagyon fontos szerepet tulajdonítanunk a megelőzésnek. Ezt már gyermekkorban el kell kezdeni. A cél az, hogy minél erősebb csontozat alakuljon ki, ami az élet további éveiben is kellő védelmet nyújt.


| | 3 | |

Web Design & Development Prowebshop