ÚJ

A csontritkulás hatásos hormonkezelése

SAN ANTONIO - A mintegy 10 millió amerikait, általában idősebb nőket érintő csontritkulás mindmáig leghatásosabb ellenszere egy hormon lehet, olvashatjuk egy újonnan megjelent tanulmányban.


Nemcsak kalcium kell csontritkulás ellen!

Oszteoporózist, magyarul csontritkulást akkor diagnosztizálnak, amikor a csontok porózussá válnak és könnyen törnek. Ma már van több ellenszer és módszer arra, hogy a folyamatot feltartóztassuk.


A csontoknak jót tesz a nagy intenzitású edzés.

A nagy intenzitású edzések nemcsak a teljesítményt, az izomerőt és egyensúlyt növelik, hanem a csont erősségét is, mint finn kutatók számolnak be róla. A kutatók 98 asszonyt vizsgáltak 35 és 45 év között, egyik csoportjuk 18 hónapon keresztül heti 3 órát tartó, nagy intenzitású aerobic edzésben vett részt, másik csoport folytatta az addig megszokott edzési módját, vagy pedig az ülő, mozgásszegény életmódját.


A csontritkulás és a csökkent intellektuális funkció összefüggése

A csontritkulás és a kognitív hanyatlás az idős nőkre jellemző két általános állapot, de most bizonyíték van arra nézve, hogy a kettő között összefüggés van.


A hagyma megelőzheti a csontritkulást?

Svájci kutatók jelentették, hogy bizonyos zöldségek laboratóriumi patkányoknál megváltoztathatják a csont anyagcseréjét.


Az időskori csípőtáji törések "járványa"

KANSAS CITY - Bár az angol anyakirálynőt királyi felségként kell tiszteli, nemrég neki is egy teljesen hétköznapi problémával kellett megküzdenie: a csípőtáji töréssel.


Az ösztrogének hatvan felett is védik a csontozatot

Egyes kutatók állítása szerint nem csupán azok a nők részesülnek a hormonkezelés csontvédő hatásaiból, akik a menopauza idején indítják el a kúrát, hanem azok is, akik hatvanéves koruk után kezdik el az ösztrogénpótló terápiát.


Mit jelent a csontritkulás?

A világon körülbelül 70 millióra, hazánkban több százezerre becsülik a csontritkulásban szenvedő betegek számát. Rendkívüli elterjedtsége mellett a betegség társadalmi jelentősége abban áll, hogy súlyos szövődmények lehetnek, amelyek komoly szenvedéseket okoznak a betegeknek, s igencsak igénybe veszik a szűkebb és tágabb környezetet is. A csontritkulást néma járványnak is nevezik lappangó kezdete miatt.


A csontritkulás tünetei

Osteoporosis - csontritkulás, egy olyan anyagcsere-csontbetegség, mely során a csontszövet mennyisége megfogy, de a megmaradó csontszövet - a szokványos módszerekkel vizsgálva - normális.


Az osteoporosis megelőzése

Tudjuk, hogy a csontritkulás az elmúlt évtizedek során világszerte népbetegséggé vált, a szakértők szerint leküzdése a XXI. század legfontosabb egészségügyi feladatai közé tartozik majd.


| | | 4 |

Web Design & Development Prowebshop