Derékfájdalom rehabilitációja

A komplex rehabilitáció szakmailag a műtétet követő hat hét után indokolt. ennek több összetevője van: medencetorna; úszás; víz alatti sugármasszázs (műtéti területet ki kell hagyni); vezetett torna, gyógytorna; szelektív ingeráram (aktív elektróda a comb közepére, inaktív elektróda a térdkalács felett legyen). szükség esetén jegelés. cement nélküli protézisnél teljes testsúlyterhelés három hónap után engedhető meg.

rehabilitáció, műtét, derék, fájdalom | Gyógy-ír   Kisalföld

Derékfájdalom és rehabilitációja

A derékfájdalom okai ortopédiai, reumatológiai eltérések valamint nem mozgásszervi betegségek egyaránt lehetnek. az utóbbiak ismerete rendkívül fontos annak érdekében, hogy a beteg a megfelelő szakorvoshoz kerüljön.

Rehabilitációs lehetőségeink: a lehetőségek egy része magában a beteg szervezetben van, a meglévő tartalékok, illetve képességek mobilizálásával. más részük a segédeszközök, gyógyszerek, illetve a beteg környezetének megváltoztatása.

A beteget meg kell tanítani a helyes testtartásra, állásra, járásra, fekvésre, munkavégzésre, ebben segít az aktív gyógytorna, fizioterápia. kerülni kell a derék túlzott igénybevételét.

Legfontosabb a napi rendszeres gyógytorna, rendkívüli fontosságú az úgynevezett izomfűző kialakítása. amennyiben ez nem sikerül, fűző viselése jön szóba, itt azonban tudomásul kell venni, hogy negatív visszacsatolást jelent tartós használata.

Bizonyos esetekben szóba jön a műtét is, ilyenkor azonban tudatni kell a beteggel, hogy a műtét során nem kap új gerincet, a betegségük a műtét után nem szűnik meg, csak bizonyos szövődmények veszélye hárul el.

| rehabilitáció, műtét, derék, fájdalom
2002-07-18 12:06:52
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop