Legutóbbi cikkek

Fizioterápia

A fizioterápia a természeti energiákat használja fel gyógyításra (nem tévesztendő össze a fizikoterápiával, amin a köznyelv a villanykezeléseket érti).


A McKenzie-módszer

A 20. században felvett mozgásszegény életmódunkkal megnőtt azoknak a száma, akik a szinte népbetegséggé vált akut vagy krónikus gerincbetegségben szenvednek. Ezért minden olyan módszer, ami komolyabb beavatkozás nélkül segíthet, nagy jelentőségű. Ilyen a McKenzie-módszer is.


Hajlik, mint a nádszál

Bizonyára sokan találkoztak már valamilyen formában - újságban, televízióban vagy élőben - a jóga egyes gyakorlataival. Első ránézésre vannak köztük meglehetősen bonyolultnak tűnőek és olyanok is, melyekről azt gondolhatjuk, viszonylag egyszerűen elvégezhetők.Ám annak, aki veszi a fáradságot, és kipróbálja, eleinte feltehetően számos akadállyal kell szembenéznie... Bizony rá kell döbbennünk, hogy testünk nem "engedelmeskedik" az első szóra. A testre vonatkozó filozófiáról és a hajlékonyság gyakorlatairól Bálint Jánossal - a jóga szakértőjével - beszélgettem.


Örömteli mozgás

A mozgás valamennyiünk lételeme, hiszen már az anyánk méhében elkezdtük a fészkelődést… Majd születésünk pillanatától járt kezünk-lábunk babaillatú rugdalózónkban… Később másztunk, óvatosan felálltunk, s két lábon imbolyogva folytattuk felfedező körútjainkat. Azután szaporázni kezdtük lépteinket, s futkorásztunk, amikor csak tehettük, sőt néha akkor is, amikor nem lett volna szabad. Ahogy egészségünket, járóképességünket sem becsüljük igazán, csak ha már baj van, kapkodunk fűhöz-fához…


Fizioterápiás kezelés- osteoporosis

Az osteoporosis kezelésében a gyógyszeres terápia mellett kiegészítő kezelésként gyakran alkalmazzuk a fizioterápiát. A fizioterápiás módszerek segítik a csontritkulás következtében kialakult panaszok, fájdalmak csökkentését, azaz a beteg állapotának javítását.


Derékfájdalom rehabilitációja

A komplex rehabilitáció szakmailag a műtétet követő hat hét után indokolt. ennek több összetevője van: medencetorna; úszás; víz alatti sugármasszázs (műtéti területet ki kell hagyni); vezetett torna, gyógytorna; szelektív ingeráram (aktív elektróda a comb közepére, inaktív elektróda a térdkalács felett legyen). szükség esetén jegelés. cement nélküli protézisnél teljes testsúlyterhelés három hónap után engedhető meg.


A rehabilitációs kezelésekről

Rehabilitációnak nevezzük mindazon tevékenységek összességét, amelyekkel a szívbeteg a lehető legjobb fizikai, szellemi és társadalmi feltételek mellett, saját erőfeszítése révén a lehető legnagyobb mértékben visszanyeri helyét a közösségben és aktív, produktív életet élhet.


Amputáltak rehabilitációja

A mobilizációt, vagyis a beteg lábra állítását célszerű a műtét után a beteg állapotától függően minél előbb elkezdeni, így az agykérgi reprezentáció, valamint az esetleges fantomfájdalom kiaknázása is lehetséges.


Gyógytorna mindenkinek

A gyerekeknél a hirtelen növekedés miatt sűrűn előfordul az úgynevezett gerincferdülés, ugyanis az izmok képtelenek követni a test növekedését, nem elég erősek ahhoz, hogy a gerincoszlopot "egyenesben" tartsák. Ebben az esetben a hátizomra összpontosuló gyógytornával elősegíthető az izomzat gyorsabb fejlődése. Igaz, hogy a megelőzést már az iskolákban el kellene kezdeni, a testnevelési órákon is lehetne néhány speciális gyakorlattal tornáztatni a gyerekeket.


Sok bajt okoz a rossz testtartás

"Húzd ki magad! Állj egyenesen!"


1 |

Web Design & Development Prowebshop