Ha vízparton nyaralunk - Vízibalesetek

nyaralás, baleset, vízi, úszás, vízi | Gyógy-ír   Kisalföld
Úszni nem tudó gyermek ne menjen kíséret nélkül még a víz partjára se! Aza felnőtt vagy gyermek, aki nem tud biztonsággal úszni, nem megfelelő kíséret!Érvényes ez arra a nagyszülőre is, aki csupán horgászni vinné unokáját.

Úszni nem tudó egyén számára nem jelenthet mélyvízben kellő biztonságot sem a gumimatrac, sem pedig a kajak vagy a vízibicikli.

Mielőtt bemegyünk a vízbe, zuhanyozzunk le fokozatosan hidegebb vízzel. Ha erre nincsen lehetőség, a vízbe először fokozatosan, lassan menjünk be,s lehetőleg fokozatosan vizezzük be testünket, először a karokat, majd a lábakat,s végül mellkasunkat.

A fából készült vizes stég, az algával borított kő rendkívül csúszós felület!Ne fogócskázzon, ne szaladgáljon és ne ugráljon ilyen helyen. Ugyanez vonatkozika strandmedencék sima felületű betonszegélyére is, ahol könnyen megcsúszhat,s vízbeugrásnál komoly lendületet veszíthet. Nincsen olyan nyár, amikor valakine szenvedne haránt-gerincvelőszakadást, s ennek következtében kialakuló,élete végéig tartó,különböző fokú bénulást!

Pontosan a fenti veszélyek miatt kerülje a sekély vízbe ugrást. Nemcsaka fejesugrás,de a "talpas" is veszélyes ebben az esetben.

Aki alkoholt fogyaszt, az ne csak az autóvezetést, de az úszást, lubickolástis mellőzze. Ezt elsősorban társaink figyelmeztetésével oldhatjuk meg, mertaz ittas ember gátlásai oldódnak, s elveszítve az önkontrollt, ha nem figyelmeztetik,könnyen a víz alá kerülhet.

Tele hassal szintén kerüljük az úszást, evés után pihenjünk egy kicsit,hagyjuk, hogy szervezetünk nyugodtan "emésszen".

| nyaralás, baleset, vízi, baleset, úszás
2002-07-29 11:15:55
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop