ÚJ

A Városmajori Klinikán sikerrel mentették meg a 3. emeletről lezuhant fiút

Életveszélyes főütőér repedéséből sikeresen felépült az a 17 éves fiú, aki januárban iskolájának harmadik emeletéről zuhant le.


Fejsérülés sportolás közben – fontos tudnivalók

Igen könnyen bekövetkezhet fejsérülés síelés, szánkózás vagy más sportok közben. Honnan lehet tudni, mennyire súlyos a baj?


A vezetés közbeni mobilozás még kihangosítóval is jelentősen növeli a baleseti kockázatot

Kihangosítóval is veszélyes a mobilozás vagy a hangvezérelt SMS-ezés vezetés közben, mert mindenképpen elvonja a vezető figyelmét, az agy ugyanis nem képes egyszerre mindkét feladatot biztonságosan elvégezni - figyelmeztetett kutatásai alapján egy amerikai egyetemi professzor.


Autóvezetés közben veszélyesebb ábrándozni, mint SMS-ezni

Az ábrándozás jóval veszélyesebb autóvezetés közben, mint a mobiltelefonos üzenetpötyögtetés vagy beszélgetés - erre jutottak egy amerikai tanulmány készítői.


Nőtt a halálos balesetek száma az osztrák sípályákon

Nőtt a halálos balesetek és más halálesetek száma az osztrák sípályákon - figyelmeztetett csütörtökön egy bécsi sajtótájékoztatón az Alpesi Biztonság Kuratóriuma.


Minden ötödik, sérüléssel járó balesetet kerékpárosok vagy gyalogosok okozzák

A személyi sérüléssel járó balesetek mintegy húsz százalékát kerékpárosok vagy gyalogosok okozzák - mondta a tavalyi statisztikai adatokra hivatkozva Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes, aki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette: kampányt indítanak annak érdekében, hogy csökkentsék ezt az arányt.


Ne vegye félvállról - veszélyes a hólapátolás

A hólapátolás veszélyes is lehet - sérülhet a hát, a váll, a csukló, ha nem vagyunk elővigyázatosak.


Veszélyes út az iskolába - India világelső

Dzsapnit Szingh azon a napon halt meg, amelyen az iskolában csoportképet készítettek a gyerekekről. Apja öltöztette fel a formaruhába, a kisfiú félénken mosolygott a felvételen. Otthon azonban soha többé nem látták mosolyogni. Délután, amikor nagyapja érte ment a buszmegállóhoz, az út szélén hevert egy vértócsa közepén, iskolakönyvei szétszóródtak az úton. Kistestvére, Parmit az összeroncsolt test mellett térdelt és kétségbeesetten rázta. "Kelj fel! - könyörgött bátyjának. - Kelj már fel!"


OEP: közeledik a síszezon, ajánlott kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát

A kezdődő síszezon közeledtével célszerű kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, illetve ellenőrizni az érvényességét - hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.


Az álmos sofőr közel annyira veszélyes, mint a részeg

Ha álmosan ül valaki a kormány mögé, akkor csaknem olyan veszélynek teszi ki magát és a közlekedésben részt vevő partnereit, mint ha részegen vezetne - állapították meg tanulmányukban francia kutatók.


| | 3 | | | | |

Web Design & Development Prowebshop