ÚJ

Két éves korig biztonságosabb a babáknak az autóban menetiránynak háttal

Amerikai szakemberek vizsgálatok alapján azt ajánlják, hogy a kisgyerekeket az eddig javasolt 1 éves kor helyett 2 éves korig a menetiránynak háttal helyezzék el az autóban a szülők.


A bukósisak megvédi a nyaki gerincet is

Már rég köztudott, hogy a bukósisak viselése nagymértékben csökkenti a motorosok agysérülésének és a baleseti halálnak a kockázatát, de úgy tűnik, a nyaki gerinc sérüléseit is meg lehet ilyen módon előzni, állítják a Johns Hopkins kutatói.


Hallgasson zenét a nagymama!

Egy kutatás szerint előnyökkel jár, ha az idősek testmozgás közben zenét is hallgatnak. Svájci kutatók vizsgálataik során megállapították, hogy a zenehallgatás mellett végzett gyakorlatok javították a járás biztonságát, az egyensúly megtartását és csökkentették az elesések számát.


Éberen a volánnál: néhány jótanács

Mindenkivel előfordulhat, hogy fáradtan ül a volán mögé, különösen egy átdolgozott hét vége felé. Az alábbiakat nem árt megfogadni biztonságunk érdekében.


Veszélyforrások a bevásárlóközpontban

Kisgyermekek számára elsősorban a bevásárlókocsik és a mozgólépcsők jelenthetnek veszélyforrást, olvasható két új tanulmányban.


Figyelmetlenül vezetnek a tinik

Friss kutatási eredmények szerint az amerikai fiatalok ismerik a figyelemelterelődés kockázatait vezetés közben, ám míg sofőrként nem aggódnak ezek miatt, utasként annál ijesztőbbnek találják, ha a vezető telefonál, SMS-t ír vagy eszik a volán mögött.


Úszás egyéves kortól

Az Amerikai Gyermekorvosok Akadémiája új irányelveket adott ki a gyermekek vízbefúlásának megelőzésére. A program kidolgozásánál figyelembe vették az egyre népszerűbb felfújható medencék veszélyeit, valamint azt, hogy számos bizonyíték áll rendelkezésre, miszerint a bölcsődés korú gyerekek számára hasznosak a biztonsági intézkedések.


Halálos vezetési szokások - mire jó a vezetési rutin?

Nemrég egy kutatás során arra keresték a választ német és francia szerzők, hogy miért történnek halálos balesetek olyan sofőrökkel, akik ismerős utakon vezetnek. A közlekedési hatóságok által is támogatott kutatás során 16 rutinos és 16 kezdő autóvezető vezetési stílusát elemezték.


A síelés veszélyeiről

Manapság egyre népszerűbb téli sport a síelés, aki csak teheti – kezdő és gyakorlott, jó formában levő sportoló és mozgássérült – lécet köt a lábára.


A krónikus fájdalom növeli a törések kockázatát

Az idős felnőttek akár kétharmadánál is fennállhat krónikus fájdalom. Egy vizsgálat szerint ez a panasz veszélyesebb, mint korábban gondoltuk, ugyanis jelentősen növeli az esés kockázatát a 70 év feletti korosztályban.


| | | 4 | | | |

Web Design & Development Prowebshop