ÚJ

Egy baleset inspirálta a snowboard-landoló feltalálóját

Egy kanadai diák síelők és snowboardosok számára landoló matracot fejlesztett ki, azt remélve, hogy ezzel új biztonsági normákat vezethet be a szabadstílusú (freestyle) síelésben és snowboardozásban.


Az ülésmagasítók védenek a sérülésektől

Vadonatúj vizsgálati eredmények szerint a biztonsági övvel együtt használt ülésmagasító valódi védelmet jelent a 4-8 éves gyermekek számára egy baleset során.


A biztonsági öv nem okozza a magzat sérülését balesetkor

Jól tudjuk, hogy a biztonsági öv életet menthet. Ennek ellenére sok várandós anyuka nem csatolja be az övet, mert attól fél, hogy egy baleset esetén a szíj károsíthatja magzatát. De tényleg kockázatot jelent a biztonsági öv a baba számára?


Előkészületben a vezetés közben mobiltelefonálást tiltó törvény az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban mindössze öt államban tilos a mobiltelefonálás vezetés közben, de az országos közlekedésbiztonsági tanács szerint országosan kötelezővé kellene tenni. A tanács azt tervezi, hogy határozott lobbitevékenységet fejt ki mind az 50 államban és Washington DC-ben, el akarják érni, hogy törvény tiltsa nem csak a kézben tartott mobillal történő telefonálást és az sms-ezést, hanem a kihangosítóval végzett telefonálást is.


Autószörf

Az Egyesült Államokban közel 60 halálesetet okozott már az úgynevezett „autószörf” a CDC beszámolója szerint. Ez a tevékenység az intézet meghatározása szerint „olyan izgalmat kereső tevékenység, ami során egy olyan autó külső részén utazunk, amit valaki más vezet”.


A mozgólépcső veszélyes az idősek számára

Egy nemrégiben közzétett jelentés szerint 1991 és 2005 között megduplázódott azoknak a 65 évesnél idősebb emberek száma, akiket mozgólépcsőn ért baleset, emiatt az Egyesült Államokban közel 40 000 sérültet láttak el a sürgősségi osztályokon.


Kövér autóvezetők és a biztonsági öv

Egy amerikai vizsgálat szerint a testméretek növekedésével arányosan csökken a biztonsági öv használata. Sajnos, előfordul, hogy a kövérek használnák ugyan a biztonsági övet, de az autógyárak nem minden esetben gyártanak hosszabb övet vagy a meghosszabbítást.


Vigyázzunk: itt a tavasz, veszélyes lehet a fűnyírás

Lassan ideje füvet nyírni, de óvatosan – a tavasz a fő szezonja a fűnyíróval kapcsolatos baleseteknek is. A Johns Hopkins-egyetem gyermekgyógyászai szerint a fűnyíró a gyermekkorban elszenvedett végtagcsonkolások legfőbb oka.


A törés kockázatának előrejelzése idősebb nőknél

Az amerikai orvosszövetség folyóiratában, a JAMA-ban megjelent cikk szerint egy újfajta diagnosztikai modell segítségével azonosíthatók a csípőtáji törés szempontjából legnagyobb kockázatnak kitett nők, még akkor is, ha nincs csontritkulásuk.


Halál az utakon

A WHO szakembereinek jelentése szerint a 25 év alattiak nem az AIDS, a rák vagy más betegség miatt halnak meg, hanem leggyakrabban közlekedési balesetben. Évente közel 400 ezer fiatal veszíti életét az utakon.


| | | | 5 | | |

Web Design & Development Prowebshop