ÚJ

Döbbenetes adatok az otthoni gyermekbalesetekről

Egyre több gyermek szenved balesetet otthon úgy, hogy ráesik a TV vagy más bútordarab, tudható meg egy a fogyasztók biztonságát vizsgáló amerikai bizottság jelentéséből.


Végzetes otthoni gyermekbalesetek

A legtöbb otthoni gyermekhalál olyan baleset következménye, amely megelőzhető lett volna. Bár az utóbbi években csökkent a számuk, még mindig az otthoni gyermekbalesetek adják a halálozás legfőbb okát. Az otthoni halállal végződő balesetek legfőbb oka a tűz, a fulladás vagy vízbefúlás, valamint az esések. Valamennyi baleset a nem biztonságos környezetre vezethető vissza.


A mobiltelefonozás megnégyszerezi az autóbalesetek kockázatát

Azok az autóvezetők, akiknek a figyelmét elvonja a mobiltelefonálás, megnégyszerezik a súlyos baleset kockázatát, olvasható egy ausztráliai tanulmányban.


Egyre több fiatal telefonál autóvezetés közben

Az amerikai kormány megbízásából készült tanulmány szerint az elmúlt évben nőtt azoknak a tinédzsereknek és fiatal felnőtteknek a száma, akik vezetés közben mobiltelefonon beszélgetnek.


Figyelemelvonás vezetés közben

Egyre több amerikai államban tiltják be a mobiltelefon autóvezetés közbeni használatát, mert már egy 1997-es tanulmány megállapította, hogy az autóban használt mobiltelefon megnégyszerezi a balesetek kockázatát.


Csak óvatosan a fürdéssel

Az otthoni medence melletti partik, a tengerparti nyaralások hozzátartoznak a nyár örömeihez. Gyerekek és felnőttek egyaránt enyhülést keresnek a hőség elől a medencékben, tavakban és minden friss vízben. A vízbefúlás veszélye azonban reális, újra számba kell venni a biztonságra vonatkozó tippeket.


Kerékpárbalesetek

Svédországban a kerékpározás annyira elterjedt, hogy a 65 év feletti (!) népesség harmada ül rendszeresen drótszamárra.


A bukósisak életet menthet!

A kerékpározás üdvözlendő elterjedése különösen a fejsérülések veszélyét növeli. Míg a kerékpáros-bukósisak használata valószínűleg jó hatású, ezzel kapcsolatban nem készültek átfogó tanulmányok.


Óvatosabban teliholdkor!

Vajon igaz-e, hogy teliholdkor több állat támad az emberekre?


A mentősök túl sokat használják a szirénát

A mentőautók vezetői gyakran ok nélkül használják a villogó fényeket és a szirénát, és ezzel növelik a balesetveszélyt, állítják ohiói szakemberek.


| | | | | 6 | |

Web Design & Development Prowebshop