Legutóbbi cikkek

Hogy az ünnepi öröm ne üröm legyen

Ünnepek alatt gyermekeink fokozott lelki állapota számos veszély forrása lehet. Néhány gyakori, de kellő gondossággal legtöbbször elkerülhető "balesetre" szeretném felhívni a figyelmet.


Néhány sorban a "fehér hónapok" veszélyeiről

Megjött a tél, lehullott és elolvadt már az első hó, a fagy is beköszöntött. A baleseti ambulancia forgalma ebben az időszakban mindig kiugróan magas, hiszen - akár gyalog vagy járművel közlekedünk- reflexeink, érzékszerveink még a "csúszásmentes" útviszonyokhoz szoktak. Foglaljuk össze röviden az ilyenkor jellemző sérüléstípusokat, ezzel is hozzájárulva megelőzésükhöz!


Gördüljünk-e a korral?

A görkorcsolya, a gördeszka mindig kedvenc játékszere volt és lesz is a fiatalabb korosztálynak, gyermekeinknek. A rájuk leselkedő balesetveszély az egyre modernebb, gyorsabb és "szuperebb" gurulóalkalmatosságok megjelenésével ugrásszerűen megnőtt, ezért nem árt, ha átgondoljuk - mire vezethet az esztelen száguldás, mit tegyünk a megelőzés érdekében.


Hogyan előzzük meg az iskolai baleseteket?

Szeptemberben a z eleven, a vakáció lendületével érkező nebulók legtöbbször nem is sejtik, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk, - meggondolatlanságuk esetén - a tanintézet falai között. A teljesség igénye nélkül vegyük sorra a leggyakoribb "iskolai" baleseteket.


Kerékpárküllő okozta boka- és lábsérülések kisgyermekkorban

A balesetsebészeti gyakorlatban még mindig az egyik leggyakrabban előforduló gyermekeket érintő sérülésfajta a kerékpárküllő okozta zúzódás, törés.


A tavaszi- nyári házibalesetek

Mint minden évszaknak, a nyárnak is megvannak a legjellemzőbb, gyermekeket és felnőtteket veszélyeztető sérüléstípusai.


| | | | | | | 8

Web Design & Development Prowebshop