ízületi panaszok, féloldali tünetek

ízület, ízület | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Katalin!

43 éves, 85 kilós, 187 cm magas, eddig egészséges férfi vagyok. 2000 októbere óta járok orvosokhoz a következő, sorszámozással ellátott tünetekkel, amelyek időben egymásra halmozódva jelentek meg:

1. Az Achilles ín, és a térd mögötti ín húzódása (engedetlensége) a bal lábon, a bal láb és bal kar zsibbadása, leginkább éjszaka (kar), illetve kinyújtás esetén (láb).

2. A bal boka, bal térd zsibogása, bal váll, vállizom izomláz-szerű melegedése (hajnalban erősebb). A bal oldali ízületek fokozott ropogása.

3. Az egész bal oldal, enyhe zsibogása, a bal szemhéjat is beleértve. Hevülési, elmelegedési tünetek, az egész test leizzadásával párosulva (lelkiállapottól függetlenül). Éjszaka fokozottabb mértékben. Általános fáradékonyság. Erőkifejtés után a panaszok jelentősen felerősödnek.

4. Három hónap időközzel, két alkalommal mutattak ki, előbb strepto- majd staphylochocust. Kikezelték, leellenőriztük.

5. Forróság-, égő érzés a bal mellkas, bal váll, bal kar területén. Hajnalban fokozottabb. Bors jellegű csípés a nyelvemen. Üres gyomor esetén a csípés gyenge, étkezés után fokozottabb.

6. Enyhe csípés, viszketés a szemekben, enyhe vérmesedéssel párosulva (alvás után fokozottabb). Erős csipázás. Ha üres a gyomrom, a bal mellkas, váll, kar "tűzben ég". Étkezés után ezek a tünetek enyhülnek.

7. Az ízületek zsibogásának, ropogásának megjelenése a jobb bokán, majd a jobb csuklón. Üres gyomor esetén égés-érzet annak a bal felén. Fizikai gyengeség. Leizzadások, leginkább éjjel, de napközben is.

8. A vizelés gyakorivá válása (nap közben 1-2 óránként, éjszaka 3-4 óránként).

Voltam kardiológusnál, 3 reumatológus orvosnál, ideggyógyásznál, kivetettem az orrmandulámat (tartósan váladékozott), belgyógyásznál. Kezeltek fizio-terápián, hagyományosan és akupunktúrával is. A szokásos komplex vérvizsgálat eredményei mind jók, az én panaszaim viszont egyre fokozódnak. Mit tegyek, kihez forduljak?

Tisztelettel

Legelőször is ismét keressen fel ideggyógyászt, aki nagy valószínűséggel el tudja dönteni, részben fizikális vizsgálattal, részben ezt kiegészítő egyéb részletes diagnosztikai eljárással, hogy féloldali tünetei járnak e objektív neurológia eltéréssel, azaz nincs-e ezen tünetek hátterében valamilyen központi idegrendszeri elváltozás. Sőt, arra is választ kaphat, hogy esetleg  nem gerincoszlop-deformitás állhat-e egyes tünetei hátterében. Ha semmiféle anatómiai elváltozás nem találnak, akkor, a negatív labor-leleteket is figyelembe véve, a tünetek esetleg pszichés eredetűek lehetnek és az ennek megfelelő gyógyszeres terápia a gyógyuláshoz vezető út. Gondolom a kardiológus is egészségesnek találta.

Azt nem tudom, hogy diagnózis hiányában a reumatológusok  mit kezeltek fizikoterápiával és akupunktúrával? Először ugyanis fel kell állítani a diagnózist, ennek hiányában kezelést csak akkor kezdünk, ha annak elmaradása életveszélyt jelent. Gyomorpanasza gyógyszeres terápia következménye is lehet, de eleve is lehetett savtúltengése. Ez bármely vény nélkül kapható savkötővel kezelhető.

Tehát először mindenképpen keressen fel ismét egy megbízható ideggyógyászt! Szeretném ha ennek eredményét ismét megírná nekem.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| ízület
2002-07-11 14:36:40
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop