Új hatásos, biztonságos és olcsó kezelési mód rheumatoid arthritisben

Az Annals of Rheumatic Diseases című orvosi folyóiratban közölt új tanulmányban a szerzők beszámolnak kezelési stratégiájukról, egy új gyógyszerkombinációról, mely hatásos, de kevesebb gyógyszer szükséges, kevesebb a mellékhatás és lényegesen olcsóbb.

RA, rheumatoid arthritis, kezelés, gyógymód | InforMed Hírek12   InforMed | Glanz, J.

A rheumatoid arthritis krónikus autoimmun betegség, mely fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben, fáradás, csontkárosodás, végül a mozgás teljes korlátozottságot okoz. A RA a nyugati világban az emberek egy százalékát érinti

A RA jelenleg nem gyógyítható, ezért az orvosok a betegség aktivitásának elnyomását végzik. A kezelési eredmények az utóbbi években javultak, és klinikai tanulmányok azt mutatják, hogy a korai rdeumatoid arthritis intenzív kezelésével megelőzhető az ízület károsodása, javul a betegek életminősége.

Egy két évig tartó vizsgálatban a kutatók és a klinikusok a Leuven-i egyetemi kórház reumatológiai tanszékén különböző gyógyszerkombinációkat vizsgáltak. Az volt a céljuk, hogy megtalálják az optimális kombinációt és adagolást.

Három RA-ban gyakran használt gyógyszert alkalmaztak (methotrexate, sulfasalazine and leflunomide), glukokorticoidokal kombinálva.

A kutatók három kezelési csoportot alakítottak ki 290 korai RA-s betegből. Mindegyik csoport más kombinált kezelést kapott.

Megállapították, hogy mindegyik kombináció hatásos volt, 10 betegből 7-nél megszűntek a tünetek 16 heti kezelés után, de az általuk Cobra Slim-nek nevezett csoportnál kellett a legkisebb gyógyszeradag, ennél volt a legkevesebb mellékhatás, és ez a kombináció bizonyult a napi gyakorlatban a legkevésbé bonyolultnak.

A kutatók szerint ez a gyógyszerkombináció a korai RA kezelésében jól használható, és nincs szükség a tizenötször drágább biológiai terápiára-

Annals of Rheumatic Diseases

| RA, rheumatoid arthritis, kezelés, gyógymód
2014-11-23 07:31:30

Web Design & Development Prowebshop