A zöld tea és a reumatoid artritisz

Amerikai kutatók laboratórium kísérletek során bebizonyították, hogy a zöld tea egyik hatóanyaga, az EGCG megállítja a gyulladásnál fellépő láncreakciót, és az ízületi károsodást, így hatásos lehet a RA gyógyításában.

zöld tea, reumatoid artritisz, RA, zöld tea | InforMed Hírek5   InforMed | Dobos, L.
A kutatók a betegség által megtámadott ízületi hártya sejtjeit laboratóriumban vizsgálták. Egyes sejteket (fibroblasztokat) EGCG-vel kezeltek, míg másoknál nem alkalmazták a kezelést. Ezek után mindkét sejtcsoporthoz 24 órán keresztül egy a RA-szel kapcsolatos gyulladáskeltő vegyi anyagot adtak.

Az EGCG-vel kezelt sejtek két másik gyulladáskeltő anyagból kevesebbet termeltek, mint a kezeletlenek, sőt, az EGCG legnagyobb adagja a kísérlet során gyakorlatilag megállította a gyulladáskeltő anyagok termelődését.

További laboratóriumi vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy az EGCG megakadályozza a gyulladással és az ízületi károsodással kapcsolatos láncreakció létrejöttét.

A vizsgálatból az nem derült ki, hogy a zöld tea fogyasztásával is elérhető-e a kívánt hatás, sem azt, mennyi teára van szükség.

| zöld tea, reumatoid artritisz, RA
2007-05-02 11:37:33
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop