Hirdetés

Új eredmények az artritisz gyógyításában 2003-ban

Az atlantai Arthritis Foundation év végi összefoglaló közleménye felsorolja az artrózis és az ízületi gyulladás gyógyításában elért eredményeket 2003-ban, többek között megemlítve a csontritkulás kezelésére használt új szintetikus hormonkészítményeket és a tartósabb ízületi pótlásra szolgáló anyagokat.

arthritis, arthrosis, marker |

InforMed Hírek 2003 ;1   InforMed | Glanz, J.

Áttörést jelent a reumatoid artritisz kórimézésében egy marker felfedezése, mely a prosztatarák PSA tesztjéhez hasonló, és a lupusos betegekben talált jól meghatározható gén minta.

Az oszteoartritiszben szenvedő betegek száma évről-évre nő, ezért még fontosabb a megelőzés, karbantartás és gyógyítás ennek a rokkantságot okozó betegségnek a kezelésében, mondta az alapítvány elnöke.

A 2003-as év izgalmas eredményei reménykeltők és előrevetítik a jövőt, amikor az artritisz szűrése rutinszerű lesz és a betegséget még jóval a tünetek jelentkezése előtt meg lehet állítani.

További eredmények:

Az első FDA által jóváhagyott scleroderma elleni szájon át szedhető gyógyszer visszafordítja az életveszélyes szövődményeket.

Felderítették a gyermekkori artritiszhez vezető genetikai hibákat

A reumatoid artritisz szív szövődményeinek megelőzése

Az ízületi pótlásban újabb eredményeket értek el.

MRI-vel kimutathatók az oszteoartritisz tünetei, mielőtt még tünetek jelentkeznének.

Egyénre szabott mozgás ajánlása artritiszes betegek számára.

A lista összeállításában klinikusok, kutatók, az American College of Rheumatology, az American Academy of Orthopaedic Surgeons, a Centers for Disease Control and Prevention és a the National Institutes of Health segített.

Pillantás a jövőbe



A 2003- as év kutatásai alapján valószínű, hogy a közeljövőben rutin genetikai vizsgálatokkal nem csak kiszűrhetők lesznek az artritisz veszélyeztetettjei, hanem a betegség várható súlyossága is felmérhető lesz. Ennek megfelelően a betegek szükségletének megfelelő kezelés lesz kidolgozható, korai és agresszív kezelési lehetőségekkel, néhány esetben a betegség megelőzhető lesz artritisz elleni oltóanyagokkal.

Laboratóriumi és MRI vizsgálatok lehetővé teszik majd a betegség korai felismerését, még a nyilvánvaló tünetek, fájdalom a gyulladás jelentkezése előtt.

A jövőben új, teherviselőbb implantátumokat és olyan biológiai anyagokat fejlesztenek ki, mely megváltoztatja majd a teljes ízületi pótlás lehetőségeit, ezáltal korábban és fiatalabb korban elvégezhető lesz a műtét. Az ellátás színvonala is javulni fog.

A kutatási eredmények, melyek közül sokat az Arthritis Foundation támogat, megváltoztatják az artritisz természetét. Most, amikor az emberek tovább élnek, mint valaha, a krónikus rokkantságot okozó betegségek kezelése fontosabb, mint valaha.

arthritis, arthrosis, marker

2005-06-10 17:41:24

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop