ÚJ

Új hatásos, biztonságos és olcsó kezelési mód rheumatoid arthritisben

Az Annals of Rheumatic Diseases című orvosi folyóiratban közölt új tanulmányban a szerzők beszámolnak kezelési stratégiájukról, egy új gyógyszerkombinációról, mely hatásos, de kevesebb gyógyszer szükséges, kevesebb a mellékhatás és lényegesen olcsóbb.


A reaktív arthritis

Az ízületi fájdalommal és duzzanattal járó kórkép hátterében hasmenést, húgyúti- vagy nemi betegséget okozó kórokozó áll. Általában az alsó végtagi ízületek közül a térd, boka és a láb kisízületek érintettek. A gyulladás ráterjedhet a szemre, a bőrre és a húgycsőre is.


Krónikus ízületi gyulladásból gyógyítottak ki egereket

Krónikus sokízületi gyulladásból gyógyítottak ki egereket svájci tudósok. Az új terápiát jövőre emberek részvételével is tesztelni szeretnék - olvasható a Zürichi Műszaki Egyetem (ETH) közleményében.


SLE (systhemás lupus erythematosus)

A szisztémás lupusz eritematózus (systemás lupus erythematosus, továbbiakban lupusz) autoimmun betegség, melynek fő jellemzője az ízületek, inak és egyéb kötőszövetek, valamint egyes szervek időszakos, krónikus gyulladása. A gyulladás különböző szöveteket és szerveket támad meg, és az enyhe fokozattól a súlyos, rokkantságot okozó változatig terjed. A lupuszban szenvedő betegek 90%-a a tinédzserkor vége és 30 éves kor közötti fiatal nő, de előfordul gyermekeknél, főleg kislányoknál, valamint idősebb férfiaknál és nőknél is.


Mit kell tudni a fibromyalgiáról?

Igen sokan szenvednek ebben a fájdalmas betegségben, mégis, a szakemberek is csak keveset tudnak róla.


Nem csillapítja az ízületi fájdalmat a rézkarperec, mágneses pánt

Nem csillapítja az ízületi fájdalmat a rézkarperec, amelyért árusítói 50 fontot (17 ezer forintot) is elkérnek - állítják brit kutatók.


Ízületi gyulladás esetén sokkal gyakoribb a trombózis

Az ízületi gyulladásban szenvedőknél háromszor akkora a trombózis kockázata - olvasható egy tajvani tanulmányban.


A D-vitamin és az artritisz kapcsolata

A D-vitamin hiánya a krónikus betegségekben, például reumás artritiszben (ízületi gyulladás) szenvedők számára is gondot jelenthet. A D-vitamin elegendő mennyiségű bevitele fontos az egészség szempontjából, sőt, a hangulatunkat is javíthatja.


A reuma egyértelműen növeli a szívinfarktus és a stroke kockázatát

A gyulladásos rheuma és a szív-keringési betegségek közötti összefüggésre mutattak rá a Német Belgyógyászati Társaság (Deutsche Gesellschaft für Innere Medizin, DGIM) kongresszusán. A rheumatoid arthritis első sorban a csontokat és az ízületeket támadja, azonban az egész testre kiterjedő gyulladásos reakció is kíséri, mely érinti az ereket is.


A napfény csökkentheti az idült sokízületi gyulladás kockázatát

A naposabb klíma csökkentheti az idült sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) kialakulásának kockázatát amerikai kutatók szerint.


| 2 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop