Legutóbbi cikkek

Nem csillapítja az ízületi fájdalmat a rézkarperec, mágneses pánt

Nem csillapítja az ízületi fájdalmat a rézkarperec, amelyért árusítói 50 fontot (17 ezer forintot) is elkérnek - állítják brit kutatók.


Ízületi gyulladás esetén sokkal gyakoribb a trombózis

Az ízületi gyulladásban szenvedőknél háromszor akkora a trombózis kockázata - olvasható egy tajvani tanulmányban.


A D-vitamin és az artritisz kapcsolata

A D-vitamin hiánya a krónikus betegségekben, például reumás artritiszben (ízületi gyulladás) szenvedők számára is gondot jelenthet. A D-vitamin elegendő mennyiségű bevitele fontos az egészség szempontjából, sőt, a hangulatunkat is javíthatja.


A reuma egyértelműen növeli a szívinfarktus és a stroke kockázatát

A gyulladásos rheuma és a szív-keringési betegségek közötti összefüggésre mutattak rá a Német Belgyógyászati Társaság (Deutsche Gesellschaft für Innere Medizin, DGIM) kongresszusán. A rheumatoid arthritis első sorban a csontokat és az ízületeket támadja, azonban az egész testre kiterjedő gyulladásos reakció is kíséri, mely érinti az ereket is.


A napfény csökkentheti az idült sokízületi gyulladás kockázatát

A naposabb klíma csökkentheti az idült sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) kialakulásának kockázatát amerikai kutatók szerint.


Ízületi gyulladást gyógyít a meggy

A meggylében található antioxidánsok javítanak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotán - hangzott el az Amerikai Sportorvosok Kollégiumának idei kongresszusán San Franciscóban.


Magyarországon is lehetővé vált a gyermekkori krónikus ízületi gyulladás hatékonyabb kezelése

A gyermekkori krónikus ízületi gyulladásban szenvedők számára is normális gyermek-, majd felnőttkort hozhat az a biológiai terápia, amelyet ez évtől már a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján is alkalmaznak - mondta Constantin Tamás, a klinika gyermekreumatológiai részlegének vezetője csütörtökön az MTI-nek.


Gyulladásos betegségek ellenszerét keresik hat ország kutatói a Semmelweis Egyetem vezetésével

A minden századik embert érintő reumás ízületi gyulladás és egyéb gyulladásos megbetegedések lehetséges ellenszereit kutatja az a Semmelweis Egyetem (SE) által vezetett, most alakult nemzetközi konzorcium, amely négy évre hárommillió eurós uniós támogatást nyert.


Az ízületi gyulladás depresszióssá és magányossá tesz sokakat

A reumás ízületi gyulladástól szenvedők 70 százaléka nem jár társaságba fájdalmai miatt, kétharmada még a baráti vacsorameghívásokat is elhárítja - áll egy brit felmérés eredményösszegzésében.


Visszavonja a Science az egérvírust a krónikus fáradtság szindrómával összekapcsoló tanulmányt

Visszavonja a Science a tudományos magazinban 2009-ben megjelent tanulmányt, amely kapcsolatot állapított meg egy vírus és a krónikus fáradtság szindróma (CFS) között.


| | 3 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop