ÚJ

A napfény csökkentheti az idült sokízületi gyulladás kockázatát

A naposabb klíma csökkentheti az idült sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) kialakulásának kockázatát amerikai kutatók szerint.


Ízületi gyulladást gyógyít a meggy

A meggylében található antioxidánsok javítanak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek állapotán - hangzott el az Amerikai Sportorvosok Kollégiumának idei kongresszusán San Franciscóban.


Magyarországon is lehetővé vált a gyermekkori krónikus ízületi gyulladás hatékonyabb kezelése

A gyermekkori krónikus ízületi gyulladásban szenvedők számára is normális gyermek-, majd felnőttkort hozhat az a biológiai terápia, amelyet ez évtől már a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján is alkalmaznak - mondta Constantin Tamás, a klinika gyermekreumatológiai részlegének vezetője csütörtökön az MTI-nek.


Gyulladásos betegségek ellenszerét keresik hat ország kutatói a Semmelweis Egyetem vezetésével

A minden századik embert érintő reumás ízületi gyulladás és egyéb gyulladásos megbetegedések lehetséges ellenszereit kutatja az a Semmelweis Egyetem (SE) által vezetett, most alakult nemzetközi konzorcium, amely négy évre hárommillió eurós uniós támogatást nyert.


Az ízületi gyulladás depresszióssá és magányossá tesz sokakat

A reumás ízületi gyulladástól szenvedők 70 százaléka nem jár társaságba fájdalmai miatt, kétharmada még a baráti vacsorameghívásokat is elhárítja - áll egy brit felmérés eredményösszegzésében.


Visszavonja a Science az egérvírust a krónikus fáradtság szindrómával összekapcsoló tanulmányt

Visszavonja a Science a tudományos magazinban 2009-ben megjelent tanulmányt, amely kapcsolatot állapított meg egy vírus és a krónikus fáradtság szindróma (CFS) között.


A krónikus fáradtság-szindróma és a vírus kapcsolata

További bizonyíték van arra, hogy hamis az a hír, hogy egy vírus lenne köthető a krónikus fáradtság-szindrómához: kiderült, hogy a laboratóriumi vizsgálatok nem voltak megbízhatók.


Mégsem egérvírus okozhatja a krónikus fáradtság szindrómát

Tévedtek annak a 2009-ben megjelent tanulmánynak a szerzői, amely szerint a krónikus fáradtság szindróma (CFS) kialakulásában egy egérvírus játszik szerepet: a megállapítások vélhetően szennyezett laboratóriumi mintákon alapultak - közölték amerikai kutatók.


Zöld lámpát kapott egy lupusz elleni szer Európában

Fél évszázad óta az első új, lupusz elleni kezelést ajánlották európai engedélyezésre pénteken - jelentették be a Benlysta márkanevű új készítmény kifejlesztői.


Az étcsokoládé enyhíti a krónikus fáradtság szindróma tüneteit

A keserédes íze és az agyműködést serkentő hatásai miatt is nagy népszerűségnek örvendő étcsokoládé a krónikus fáradtság szindróma tüneteit is képes enyhíteni - állítják a brit szakemberek.


| | 3 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop