ÚJ

Étrendi változtatások csökkentik az ízületi panaszokat

Sok reumatoid arthritiszben (RA) szenvedő beteg figyeli meg, hogy egyik vagy másik ételtől enyhülnek, illetve súlyosbodnak a panaszai.


Nem kell pihenni a könyökízület injekciós kezelése után

Svéd kutatók szerint nincs szükség az ízület pihentetésére azoknál a pácienseknél, akik a könyök ízületi hártyájának gyulladása miatt glükokortikoid kezelésben részesülnek. A tapasztalatok alapján a mozgás korlátozása nem vezet a fájdalom csökkenéséhez, a könyök működésének javulásához, vagy az életminőség javulásához.


A reumatoid artritisz diagnózisa

A rheumatoid arthritis (RA) egy részleteiben még mindig ismeretlen eredetű úgynevezett autoimmun betegség, mely az egész testet érinti, de főképpen az ízületi belhártyát, az úgynevezett synoviális szövetet.


A taj-csi enyhítheti az ízületi fájdalmat

Amerikai kutatók hét vizsgálat eredményeinek áttekintése után megállapították, hogy a taj-csi csökkentheti az ízületi fájdalmat és a mozgást is javíthatja.


Egy ritka súlyos kór: a scleroderma

Ritka és súlyos. Mindkét jelző igaz a görög nyelvű szóösszetétellel jelzett betegségre, amelyet magyarul "kemény bőr"-ként fordítanak, és így terjedt el a köztudatban. Szerencsére nem sok beteget tartanak számon, akik ettől a kórtól szenvednek. Hazánkban 10 ezer ember közül általában 9 kapja meg, a betegek 90 százaléka nő. Az idei évtől már Európai Scleroderma Napot is tartanak, hogy felhívják a közvélemény figyelmét erre a különös, az orvostudomány számára is rejtélyes betegségre.


Nehéz diagnosztizálni a fibromyalgiát

Kutatások szerint átlagosan 3-5 év is eltelik, mire meg lehet állapítani a betegség meglétét. Ehhez számos tényező járul hozzá, a beteg ugyanis sokszor a fájdalmai ellenére is teljesen egészségesnek tűnik.


A reumás izületi gyulladás és a daganatos betegségek: van-e összefüggés?

A reumás izületi gyulladás (rheumatoid arthritis) és a daganatos betegségek összefüggése egyelőre messze nem tekinthető bizonyítottnak, és a témában további kutatások elvégzésére van szükség, állítják a szakemberek.


Egy szteroid új változata enyhíti a RA ízületi merevséget

A reumatiod artritisszel (RA) foglalkozó kutatók olyan új szteroid-tablettát fejlesztettek ki, amely éjszaka hat, és enyhíti a betegek ízületeinek reggeli merevségét.


Gyógyszer a fibromyalgia gyógyítására

Valódi betegség-e a fibromyalgia? A gyógyszergyártók szerint mindenképpen, hiszen az FDA még a nyáron törzskönyvezte a Lyricát, amelynek a reklámozására televíziós kampány indult az Egyesült Államokban.


Vírus okozza a krónikus fáradtság szindrómát?

A kutatók szerint az Egyesült Államokban 6-10-szer annyi a krónikus fáradtság szindrómában szenvedő beteg, mint azt korábban vélték.


| | | 4 | | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop