ÚJ

Az FDA jóváhagyta a fibromyalgia gyógyszerét

A Pfizer bejelentette, hogy a FDA jóváhagyta a Lyricát a fibromyalgia kezelésére, mely az egyik leggyakoribb, széles körben elterjedt krónikus fájdalmat okozó állapot.


A zöld tea és a reumatoid artritisz

Amerikai kutatók laboratórium kísérletek során bebizonyították, hogy a zöld tea egyik hatóanyaga, az EGCG megállítja a gyulladásnál fellépő láncreakciót, és az ízületi károsodást, így hatásos lehet a RA gyógyításában.


Rugalmasságtól merevségig - Az ízületi betegségek pszichoszomatikus háttere

Annak, aki túl sokat nyüzsög, és nem tud határt szabni aktivitásának, nagyobb esélye van az ízületi megbetegedésekre -vallja a pszichoszomatika...


Ödémahajtó tippek

Időnként beköszönt a kövérség: szoknyánk, nadrágunk feszül, bokánk bedagad, arcunk annak ellenére püffedtnek tűnik, hogy nem ettünk többet a szokásosnál. Az ödémásodás sok nőnek okoz keserűséget, de emiatt nem kell rögtön gyógyszer után nyúlni!


Reménytkeltő az akupunktúra a fibromyalgia kezelésében

Egy új amerikai kísérlet szerint akupunktúrás kezeléssel csökkenteni lehet a fibromyalgia tüneteit, különösen a betegséget kísérő fáradtságérzetet és szorongást


Mi okozza a krónikus fáradtság szindrómát?

Holland kutatók áttekintették a krónikus fáradtság szindrómával kapcsolatos eddig megjelent tanulmányokat, hogy közelebb kerüljenek a betegség okainak kiderítéséhez.


A krónikus fáradtság szindróma betegség

A krónikus fáradtság szindróma (CFS - chronic fatigue syndrome) igen kellemetlen betegség, amely szüntelen fáradtságérzettel, nagyfokú gyengeséggel, az összeszedett gondolkodásra való képtelenséggel, rossz alvással és fejfájással jár.


Varázserejű gránátalma?

Fontos felfedezés, hogy a gránátalma hatóanyaga sikeresen veheti fel a harcot az ízületi kopás ellen. Laboratóriumi körülmények között megállapították, hogy a gránátalma kivonata csökkenti a gyulladást okozó interleukin-1b szintjét, valamint hogy a porcot megtámadó enzimek termelését is gátolja.


Génterápia – remény az ízületi gyulladásban szenvedőknek

Egy kutatási jelentés szerint génterápiával kezelni lehetne a rheumatoid arthritist és más betegségeket. Egy új gén bevitelével biztonságosan meg lehet gátolni az ízületet tönkretevő gyulladásos folyamatot.


"Gondterhelt" izmok. A fibromialgia kezelési módjai

Meglehetősen elenyésző iránta a tudományos érdeklődés... Feltehetően azért, mert e betegségnek - a fibromialgia-szindrómának - még nincs egyértelmű kórisme-meghatározása. Éppen ezért gyakran definiálják "lelki eredetű reumaként" is...


| | | | 5 | | | |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop