ÚJ

Új arthritis-gyógyszer kevesebb mellékhatással

Az arthritises betegek, ha jelenlegi gyógyszerüknek kellemetlen mellékhatásaik vannak, mint pl. a gyomorpanaszok, most egy újfajta gyógyszer szedéséről is konzultálhatnak orvosukkal.


Új gyógyszerek az arthritis ellen

Orlando, Fla. - Az American College of Rheumatology éves ülésén hétfőn elhangzott egy előadás arról, hogy három, genetikailag konstruált gyógyszer rheumatoid arthritisben szenvedő betegekben enyhítheti vagy megszüntetheti a súlyos izületi fájdalmat, duzzanatot és merevséget.


A krónikus fáradtság és nőgyógyászati betegségek

NEW YORK. Rendetlen menstruációs ciklusuk , vagy más nőgyógyászati probléma esetén gyakoribb a krónikus fáradtság szindróma. Egy beszámoló szerint, mely decemberben az American Public Health Association éves kongresszusán hangzott el, beszámoltak arról, hogy 150 Bostonban és környékén élő nőnél krónikus fáradtság szindrómát észleltek. Köztük többnél rendellenes vérzés, vagy más menstruációs ciklus rendetlenség is előfordult, mielőtt a krónikus fáradtság tünetegyüttes kialakulást, szemben azzal a 149 nőnél, aki ebben az állapotban nem szenvedett.


Rheumatoid arthritis vagy arthrosis?

A betegek gyakran keresik fel a reumatológiai vagy ortopédiai szakrendeléseket, hogy "doktor úr, ez az ízületem reumás". Szerencsére nem annyira sok az orvosi értelemben vett reumás beteg, mint azt a hétköznapokban sokan az egyes ízületek fájdalmára általában használják.


A kollagénbetegségekről

A kollagénbetegségek elnevezésű kórképek csoportjába olyan rendszerbetegségek tartoznak, melyekben a bőr kötőszövetének egyes elemei, mint erek, rostok, alapállomány, egyéb sejtek, különböző mértékben vesznek részt.


Fókuszpontban a reuma

A 60 év feletti korosztály majdnem fele szenved valamilyen komolyabb ízületi betegségben. A világon mintegy 30 millió ember, a jóléti társadalmakban pedig legalább a lakosság 10%-a szed reumaellenes gyógyszereket. Sajnos az elváltozások többsége gyógyszerekkel legfeljebb csak tünetmentessé tehető, de valódi megoldást nem jelent a hagyományos kezelés. Mivel a gyógyszerek jelentős mellékhatásokkal rendelkeznek, érdemes megismerni pár kiegészítő, alternatív módszert, melyekkel a tünetek sokat javulhatnak ­ esetleg a tabletták száma csökkenthető lesz, vagy nélkülözhetőkké is válhatnak!


| | | | | | | | 9
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop