Legutóbbi cikkek

Az ergonomikus székek három előnye

2023. 11. 22

Az egészségünket megterhelő ülőmunka bizony sokszor kényelmetlen pillanatokat, valamint egészségügyi problémákat okozhat. Ezek elkerülése érdekében rengetegen választják a kényelmes és egészségünket támogató ergonomikus irodai székek használatát. Amennyiben te is ülőmunkát végzel, az alábbi cikk érdekes lehet számodra.

Lézeres bütyök műtét vagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel

2023. 08. 22

A hallux valgus avagy bütyök kezelése házilag Safe Laser készülékkel, kettő az egyben megoldást jelent, mivel a lágylézer készülék fénye fájdalmat csillapít és a megfelelő helyen alkalmazva elősegíti a bütyök kialakulásáért felelős izmok regenerálódását.

Friss térdszalag sérülések

2023. 08. 08

A térdszalag sérülések igen gyakoriak, törésekkel és ficamokkal társulhatnak. Súlyosságuk változó, az egyszerű rándulástól a teljes szakadásig, gyakran több struktúra is sérül.

A rotátor köpeny (forgató izomcsoport) sérülései

2023. 07. 27

A rotátor köpeny a forgató izmok inainak köpenyszerű képződménye, mely az ízületi tokot szorosan körülveszi és az ízület stabilizálásában játszik fontos szerepet.

3 ok, amiért vállfájdalom alakulhat ki

2023. 07. 27

A vállfájdalom jelentkezhet hirtelen, vagy kialakulhat fokozatosan, egyre erősödve az évek során is. A kezelésében mindenképpen kulcsfontosságú, hogy feltárd, mi okozza a panaszokat, mert csakis így szüntethető meg tartósan a váll fájdalma.

Degeneratív porckopás: az artrózis

2023. 07. 21

Az artrózis a végtagok vagy a gerinc kisízületeinek megbetegedése, melynek következtében a csontot borító porc elvékonyodik, „kopik”, „elfajul”. Nagyon gyakori betegség: a lakosság 20-25 százalékát érinti.

Hőguta

2023. 07. 14

A hőguta hosszantartó, igen nagy meleg hatására kialakuló, életveszélyes állapot, amikor a beteg képtelen megfelelő mértékben verítékezni ahhoz, hogy testhőmérséklete csökkenjen. Ez az állapot a legtöbb esetben gyorsan alakul ki, és azonnali, erélyes kezelést igényel.

Virtuális valóság (VR) és augmentált valóság (AR) a kézsebészetben

2023. 07. 04

Ezek a technológiák rendkívül hasznosak lehetnek a kézsebészet területén. Itt van néhány részletesebb információ a VR alkalmazásáról a kézsebészetben:

A myeloma multiplex és más rosszindulatú csontdaganatok

2023. 07. 03

A myeloma multiplex az elsődleges rosszindulatú csontdaganatok leggyakoribb típusa. Röviden ismertetjük még a többi rosszindulatú csontdaganatot is.

Hőkimerülés

2023. 06. 20

Hőkimerülés sokáig tartó magas külső hőmérséklet hatására alakul ki, amikor az izzadással járó folyadékvesztés miatt kifáradás, alacsony vérnyomás és néha ájulás következik be.

1 | |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop