ÚJ

Kísérleti gyógyszer a reumás izületi gyulladás kezelésére

Egy új genetikai beavatkozással készített gyógyszer segíthet és talán meg is gyógyíthatja a súlyos izületi fájdalommal, duzzanattal és az ujjak merevségével járó, kétmillió embert érintő betegséget, a reumás izületi gyulladást.


Viták egy ausztrál kenöcs miatt az arthritises betegek körében

HURST, USA. Úgy néz ki, mint a csapágyzsír, olyan szaga van, mint a melasz, currypor és a motorolaj keverékének. Körülményes a használata és ragacsos trutymónak becézik. Ráadásul 98 dollár egy kis tégely ára.


Lelkes kutatók a reumás artritisz elleni új gyógyszerekről

SAN DIEGO, USA - Kutatók kijelentették, hogy négy gyógyszernek van meg az esélye arra, hogy új fejezetet nyisson egy fájdalmas és gyakran mozgásképtelenséget okozó betegség, a reumás artritisz elleni harcban.


Új arthritis-gyógyszer kevesebb mellékhatással

Az arthritises betegek, ha jelenlegi gyógyszerüknek kellemetlen mellékhatásaik vannak, mint pl. a gyomorpanaszok, most egy újfajta gyógyszer szedéséről is konzultálhatnak orvosukkal.


Új gyógyszerek az arthritis ellen

Orlando, Fla. - Az American College of Rheumatology éves ülésén hétfőn elhangzott egy előadás arról, hogy három, genetikailag konstruált gyógyszer rheumatoid arthritisben szenvedő betegekben enyhítheti vagy megszüntetheti a súlyos izületi fájdalmat, duzzanatot és merevséget.


Gyorsabb csontgyógyulás ultrahanggal

Többek között az ultrahangnak is köszönhető, hogy a dallasi rögbicsapat ott van a bajnoki rájátszásban.


Égési sérülések kezelése

Az emberi bőr három rétegből áll: felhám, ínhártya, irha. 50 °C fölött a forrósággal való érintkezés a bőr és a szőrzet részleges vagy teljes elpusztulását eredményezi. A roncsolás a felület alatt fekvő szövetekre is kiterjedhet. Ennek foka a hőforrás hatóidejétől és hőmérsékletétől függ. Az égési sérüléseknél az elsősegélyt azonnal, a helyszínen meg kell kezdeni. A továbbiak a sérült felület kiterjedésétől függenek


Elsősegélynyújtás fulladás esetén

A kisgyermekek ellenállhatatlan kényszert éreznek hogy mindent a szájukba vegyenek. Nemcsak gombokat, gyöngyöket, illetve más apró játékokat nyelhetnek félre, de gyakori eset az is, hogy kekszdarabka, mogyoró, gyümölcsmag, szőlőmag vagy cukorka megy "cigányútra". A következő cikkből megtudhatjuk, miként nyújthatunk gyors segítséget az orvos megérkezéséig.


A téli balesetekről általában

Amikor beköszönt a tél, leesik a hó, a megváltozott időjárás, illetve a rossz útviszonyok miatt gyakoriak a szezonális balesetek, melyeket két nagy csoportba sorolhatunk. Az egyik csoportba a szabadidő eltöltésével kapcsolatos sérülések tartoznak, a másikba a megváltozott útviszonyok, a csúszós, jeges, havas járdákon, úttesteken bekövetkezett balesetek tartoznak.


Mit jelent a csontritkulás?

A világon körülbelül 70 millióra, hazánkban több százezerre becsülik a csontritkulásban szenvedő betegek számát. Rendkívüli elterjedtsége mellett a betegség társadalmi jelentősége abban áll, hogy súlyos szövődmények lehetnek, amelyek komoly szenvedéseket okoznak a betegeknek, s igencsak igénybe veszik a szűkebb és tágabb környezetet is. A csontritkulást néma járványnak is nevezik lappangó kezdete miatt.


60 | | | | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop