ÚJ

A tavaszi- nyári házibalesetek

Mint minden évszaknak, a nyárnak is megvannak a legjellemzőbb, gyermekeket és felnőtteket veszélyeztető sérüléstípusai.


A lúdtalp kezelése

Felnőtt korban, ha a lúdtalpra utaló tünetek jelentkeznek, szükséges a boltozat alátámasztása betéttel. Ha jó a betét, a test súlya a betéten nyugszik, tehermentesítve ezzel a megfáradt tartószalagokat. A boltozati süllyedések következtében a test súlyát jelentő erő járáskor kóros utat jár be a talajon. A jó talpbetét az erő lefutását normális irányba tereli. A betét használata közben a korrekció hatására fél-egy év után gyakran jelentős állapotjavulást figyelhetünk meg. Ezért igen fontos a korai diagnózis és a korán elkezdett betétviselés. Új és hasznos módszer a komputeres talpbetétkészítés.


A lábbetegségekről

Nap mint nap tapasztaljuk, hogy nagyon sokan panaszkodnak láb- és derékfájásra, a lábak fáradékonyságára. A szakorvosok a megmondhatói, szinte ritkaságszáma megy az olyan ember, akinek ne lenne valamilyen elváltozás a lábán. Mindennapos jelenség a lúdtalp, a boka- és harántsüllyedés, az öregujjbütyök, a bőrkeményedések stb.


Fókuszpontban a reuma

A 60 év feletti korosztály majdnem fele szenved valamilyen komolyabb ízületi betegségben. A világon mintegy 30 millió ember, a jóléti társadalmakban pedig legalább a lakosság 10%-a szed reumaellenes gyógyszereket. Sajnos az elváltozások többsége gyógyszerekkel legfeljebb csak tünetmentessé tehető, de valódi megoldást nem jelent a hagyományos kezelés. Mivel a gyógyszerek jelentős mellékhatásokkal rendelkeznek, érdemes megismerni pár kiegészítő, alternatív módszert, melyekkel a tünetek sokat javulhatnak ­ esetleg a tabletták száma csökkenthető lesz, vagy nélkülözhetőkké is válhatnak!


| | | 63

Web Design & Development Prowebshop