ÚJ

Rezesová-per - A vádlott betegsége miatt elhalasztották a tárgyalást

A vádlott betegsége miatt elhalasztották a másodfokú tárgyalást a Budapest Környéki Törvényszéken hétfő reggel abban a büntetőperben, amelyben Eva Varholíková Rezesová ellen négy halálos áldozatot okozó ittas járművezetés a vád.


A tavalyinál több halálos és sérüléssel járó közúti baleset történt

A legfrissebb felmérések szerint a tavalyi adatokhoz képest nőtt, a tíz évvel ezelőttiekhez képest azonban csökkent a halálos kimenetelű és a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma - közölte honlapján a rendőrség hétfőn.


Hét tinédzser vesztette életét egy 16 éves fiú autójában Lengyelországban

Szülei engedélye nélkül és ittasan vezetett egy 16 éves lengyel fiú, akinek autójában hét tinédzser halt szörnyet egy hétvégi diszkóbalesetben.


Bénultak kezdtek mozogni a gerincvelő elektromos stimulálása után

A gerincvelő elektromos stimulálásán alapuló terápiával kezeltek négy bénult férfit, akik a terápia nyomán meg tudták mozdítani lábujjaikat, bokájukat és térdüket, járni azonban nem sikerült egyiküknek sem - derült ki amerikai orvosok tanulmányából.


„Buli tréninget” tartottak fiataloknak Semmelweises orvosok

„Buli tréninget” tartottak 16-17 éves fiataloknak a Semmelweis Egyetem orvosai az SE Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvoskongresszusa (SIASTOK) keretében, ahol idén kiemelten foglalkoztak a fiatalok problémáival.


Mit kell tudni a fibromyalgiáról?

Igen sokan szenvednek ebben a fájdalmas betegségben, mégis, a szakemberek is csak keveset tudnak róla.


Tapint és érez az új, bionikus kézprotézissel a végtagját vesztett férfi

A világon elsőként tapintani és érezni is képes egy új fejlesztésű bionikus művégtaggal az a dán férfi, aki kilenc éve veszítette el a bal kezét.


Gyerekkorban előzhető meg az időskori csontritkulás

Bár sokan azt hiszik, hogy a csontritkulás időskori probléma, ez valójában a gyermekkorból eredeztethető: a kalcium bevitele szempontjából az első 25 év a meghatározó, mert a csontállomány addigra fejlődik ki, utána már csak veszít ásványi anyag tartalmából. A kalcium beépülését a D-vitamin és a mozgás segíti elő – mondja Szabó András, a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.


Fejsérülés sportolás közben – fontos tudnivalók

Igen könnyen bekövetkezhet fejsérülés síelés, szánkózás vagy más sportok közben. Honnan lehet tudni, mennyire súlyos a baj?


Sokba kerülhet a síbaleset

Több százezer forintba is kerülhet, ha valaki külföldön szenved síbaleset - olvasható a keddi Magyar Nemzetben és a Napi Gazdaságban.


| | | | | | | | | 19 |

Web Design & Development Prowebshop