ÚJ

Tapint és érez az új, bionikus kézprotézissel a végtagját vesztett férfi

A világon elsőként tapintani és érezni is képes egy új fejlesztésű bionikus művégtaggal az a dán férfi, aki kilenc éve veszítette el a bal kezét.


Gyerekkorban előzhető meg az időskori csontritkulás

Bár sokan azt hiszik, hogy a csontritkulás időskori probléma, ez valójában a gyermekkorból eredeztethető: a kalcium bevitele szempontjából az első 25 év a meghatározó, mert a csontállomány addigra fejlődik ki, utána már csak veszít ásványi anyag tartalmából. A kalcium beépülését a D-vitamin és a mozgás segíti elő – mondja Szabó András, a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.


Fejsérülés sportolás közben – fontos tudnivalók

Igen könnyen bekövetkezhet fejsérülés síelés, szánkózás vagy más sportok közben. Honnan lehet tudni, mennyire súlyos a baj?


Sokba kerülhet a síbaleset

Több százezer forintba is kerülhet, ha valaki külföldön szenved síbaleset - olvasható a keddi Magyar Nemzetben és a Napi Gazdaságban.


Az csukló ínhüvelygyulladása a kisbabás szülők betegsége

A De Quervain tenosynovitis, vagy más néven a csukló hüvelykujj felöli oldalának ínhüvelygyulladása, ismétlődő csuklómozgások, a csukló túlterhelése miatt jön létre. Kezelés nélkül a fájdalom tovább terjedhet a kéz vagy az alkar irányába, vagy mindkét területre.


Legalább százhatvannal ment a Walkert szállító Porsche

Az eredeti feltételezéseket igazolva bebizonyosodott, hogy gyorshajtás okozta Paul Walker amerikai filmszínész halálát; a pénteken nyilvánosságra hozott halottkémi jelentés szerint az őt és barátját szállító Porsche ugyanis óránként több mint 160 kilométeres sebességgel haladt.


Mindenki tehet valamit a csontritkulás ellen-2.rész

Cikkünk következő részében a vitaminok és ásványi anyagok szerepéről és forrásáról, valamint a megfelelő életmódbeli szokások jelentőségéről írunk.


Népszabadság - Kevesebb az ittas sofőr

A legfrissebb baleseti statisztika szerint az év első tíz hónapjában a személyi sérüléssel járó balesetek 10,1 százalékáért voltak felelősek az ittasan közlekedők, míg tavaly az év azonos időszakában 11,4 százalékáért - írta csütörtöki számában a Népszabadság.


Szekérbaleset okozta Tutanhamon fáraó halálát brit kutatók szerint

Brutális szekérbalesetben szerzett sérülések okozták a híres egyiptomi fáraó, Tutanhamon halálát, akinek mumifikált teste a legújabb vizsgálatok eredményei szerint lángra lobbant és megégett a néhai uralkodó lepecsételt sírkamrájában - állítják brit kutatók.


Mindenki tehet valamit a csontritkulás ellen - 1. rész

Maga az osteoporosis (oszteoporózis) szó porózus csontot jelent. Csontjaink 30 éves korunkban érik el maximális erősségüket, majd az évek múlásával fokozatosan veszítenek sűrűségükből.


| | | | | | | | | 19 |

Web Design & Development Prowebshop