Lábszár, talpfájdalom

Kérdés:  23 éves fiú vagyok, lúdtalpam van, mégsem ez a legnagyobb problémám, hanem a lábszár hátsó részének merevsége. Ráadásul a testsúly a sarkaimra esik, de már próbálok erre figyelni. Emiatt nem könnyű normálisan végiggördülni a talpon járás közben. Megfordult a fejemben, hogy talán a lúdtalp miatt van ez. Van talpbetétem, valahogy mégsem vettem észre változást. És nem tudom, hogy lehetne ezt a problémát megszüntetni.

lábszárfájdalom, Achilles-ín fájdalma | A szakértő válaszol - Alkony Hajnalka 2011 ;16(novemberi)   InforMed | Alkony, H.
Válasz:  Amennyiben a lábszár hátsó részének feszessége az Achilles-ín rövidülését okozza, a gördítés nehézzé válhat. Tornával, nyújtással a feszesség oldható. E mellett ortopéd szakorvossal való konzultációt javasolnék.
Az alábbi gyakorlatok végzését ajánlom:
1. Álljunk szemben egy fallal. Dőljünk, támaszkodjunk a fának úgy, hogy az egyik talpunk, sarkunk maradjon a talajon és egy egyenest alkosson ez a lábszár a csípővel és a vállal. Ezen a lábon van a súlyunk és ez a térd legyen nyújtva! A másik lábat előrébb, hajlítva letesszük a talajra, de súlytalanul! Cseréljünk lábtartást és mindkét lábra nyújtsuk 10-10 másodpercig a lábszárhajlító izmokat és az Achilles-ínt.
2. Támadóállásban - az egyik láb elöl hajlítva, a másik hátul nyújtva, előremutató lábfejekkel - a függőleges lábra támaszkodva a hátsó, nyújtott láb sarkát nyomjuk a talajra.
3. Lépcsőszélre vagy járdaszegélyre álljunk egyik lábfejünkkel, míg a sarkunk lóg lefelé. Ezen a lábon van a testsúly is, a másik lábfej éppen a földön van testsúly nélkül. Közben kapaszkodjunk meg valamiben, ha szükséges. Mindkét lábra végezzük el kétszer a lábszárhajlító izmok és az Achilles-ín nyújtását.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2011-12-05 07:56:50
| lábszárfájdalom, Achilles-ín fájdalma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop