CMT - Öröklés kérdése

Kérdés: 30 éves nő vagyok, egy másfél éves kislány anyukája. Édesanyámnál most, 62 évesen diagnosztizáltak Charcot-Marie-Tooth betegséget. Kérdésem az lenne, hogy milyen esélyem van nekem és kislányomnak az öröklődésre? Illetve hogyan lehet genetikai tesztet végeztetni?
Köszönettel!

| Az Orvos Válaszol 2007 ;12(decemberi)   InforMed | Nagy, Zs.
A Charcot-Marie-Tooth (CMT) betegségnek több típusa ismert (pl. 1A, 1E, 1F, 2E stb.), amelyek különböző genetikai tesztekkel azonosíthatóak. Kérdésére akkor tudok pontos választ adni, ha a leletek áttanulmányozása után fény derül, hogy édesanyja melyik CMT típusban szenved, és hogy Ön örökölte-e a hajlamot édesanyjától.
Genetikai tanácsadást javasolok Önnek (kérem, hívjon fel telefonon: 70/585-1352), ahol lehetőség nyílik a leletek átnézésére, családfa elemzésére, a családban előforduló egyéb betegségek megbeszélésére, a felmerülő kérdések megválaszolására, valamint a legmegfelelőbb genetikai teszt kiválasztására. A genetikai vizsgálatot szájnyálkahártyából el tudjuk végezni, és egy hét alatt ki tudjuk Önnek állítani a leletet.
2007-12-22 22:07:21
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop