Gerincsérvvel sportolni?

Kérdés:  31 éves vagyok. Néhány évvel ezelőtt a jobb térdemen artroszkópos beavatkozáson estem át. A patellacsúcs folyamatos gyulladása miatt ezt a területet leválasztotta az orvosom.
Lassan, de biztosan felépültem a sérülésből, de a mozgásszegény életmódom miatt feljött +15-20 kiló. Fokozatos terhelés mellett észrevettem, hogy elzsibbadt a bal oldalam a lábon. MR és egyéb vizsgálatok kimutatták, hogy 5 csigolyán porckorongsérvem van.
Milyen fokú és mértékű mozgást végezhetek, hogy szinten tartsam magam, vagy esetleg fogyjak is? Sajnos a futás kizárva, úszni pedig nem tudok. Esetleg kispályás fociban, mint kapus? Ötletem sincs, hogy ezzel a sérvvel mennyire lehet sportolni.
Köszönöm válaszát!

porckorong sérv, gerincsérv | Az Orvos válaszol - Dr. Magyar János 2014 ;19(februári)   InforMed | Magyar, J.
Válasz:  A kapus poszton fogyni biztosan nem fog sokat. Javasolom szobakerékpár vagy utcai használatát. Időjárástól függően. Megpróbálható egyén házi tornaeszköz is. A sérvet rendszeres gyógytornával karban lehet tartani, ezt szakember megtanítja.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2014-02-27 20:55:32
| porckorong sérv, gerincsérv
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop