PCO - Hiperprolactaemia

Kérdés: 27 éves vagyok, 2 éve PCO-t diagnosztizáltak nálam (4x4 mm-es agyalapi mirigy jóindulatú daganata miatt). Azóta szedem a Norprolac 75 mg-ot. Lassan szeretnénk babát.
A gyógyszer szedése nem befolyásolja a magzat egészségét? Abba lehet hagyni a gyógyszer szedését? Tudom majd szoptatni a picit, mert a mellékhatásokba az szerepel, hogy megakadályozza a tejtermelődést, ill. ha van is teje az embernek, akkor sem ajánlott, mert kóros lehet a babára nézve.
Köszönöm!

PCOS | Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(júliusi)   InforMed | Petrányi, Gy.
Mindenképpen a kezelő endokrinológussal beszélje meg kérdéseit. Ha valóban van policisztás ovárium SZINDRÓMÁJA (PCOS, és nemcsak policisztás ovárium tünete, PCO), a prolaktin gyakran abban is emelkedett, akár a normál kétszeresét is meghaladhatja, de a hipofízis árnyék itt dilemmát okoz, hogy valóban az termel-e felesleges mennyiségű prolaktint.
PCOS ügyben tanulmányozza https://polycystov.extra.hu weboldalamat, hogy lássa a kérdést minden oldalról. Lehet kétféle betegsége együtt is. Ha valóban prolaktinomája van, akkor az a terhesség alatt is tovább kezelendő, mert különben hirtelen romlás következhetne be. TSH szintje normális-e stb., stb. Látatlanban, részletes leleteinek ismerete nélkül csak feltevésekbe bocsátkozhatok.

Kapcsolódó cikkek a Petefészek ciszták, policisztás ovárium szindróma rovatban olvashatók.

2009-08-08 15:39:45
| PCOS
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop