Herpesz vírus ellen halolaj-kapszula?

Kérdés:  Herpesz nem helyi kezelésekor (krémek, gélek), hanem ha a vírus ellen akarom felvenni a harcot, akkor az Epavirt ajánlották.
Szeretném tudni, hogy herpesz ellen lehet vény nélkül kapni EPAVIR kapszulát, amely halolaj kivonatból készül, OMEGA-3 zsírsavból? Lehet kapni szintén halolaj kapszulát vény nélkül, ami szintén OMEGA-3 zsírsavat tartalmaz. Ez a két gyógyszer helyettesíthető egymással, tehát ha nem kapok Epavirt, és helyette halolaj kapszulát szedek, akkor az ugyanolyan jó a herpeszre?
Köszönettel!

herpesz | Az Orvos válaszol - Perjés Yvette 2009 ;14(augusztusi)   InforMed | Perjés, Y.
Válasz:  A herpesz vírusai az egészséges emberek bőrén és nyálkahártyáján is megtalálhatóak. Betegséget általában a szervezet legyengülése idején okoznak. Gyakori, hogy a betegség lázas állapotban, gyomorrontáskor, kimerültség, ill. menstruáció idején jelentkezik.
Kezelés: Acyclovir (Telviran, Valtrex, Zovirax) naponta 5x200 mg 7-10 napig. Az acyclovir tartalmú krémek, oldatok elsősorban a nyálkahártyán hatásosak. Szárító paszta, nyugtató krém javasolt (Pasta Lassari Fono, Alsol kenőcs). Hatékonyak még az immunerősítő gyógyhatású készítmények is.

Kapcsolódó cikkek a Szájszag, nyelvégés, afta, herpesz rovatban olvashatók.

2009-09-23 12:04:37
| herpesz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop