Legutóbbi cikkek

A Safe Laser legnépszerűbb felhasználási területei

Magyarországon is egyre elterjedtebb a Safe Laser, azaz a lágy lézerfény, amelynek gyógyító hatásai széles körben elismertek. Fájdalom esetén a legtöbbször még mindig különböző gyógyszerekhez fordulunk, pedig a természetes gyógymódok szervezetünk számára is sokkal jobbak és ugyanazt a hatást érhetjük el.


Az orvosi rendelőben

Ha orvoshoz megyünk, fontos, hogy megszerezzük azt az információt, amiért odamentünk, de ne vesztegessük se a magunk, se az orvos drága idejét.


Miért fáj az altatás után?

A központi idegrendszert gátló altatószerek jelentősen kitágították a sebészet határait. Szakemberek szerint azonban a műtét alatt biztonságot és fájdalmatlanságot adó altatószerek a műtét utáni időszakban súlyosbíthatják a fájdalmat.


Öt gyakori műtét, amely akár el is kerülhető

Az Amerikai Orvosszövetség lapjában, a JAMA-ban közölt felmérés szerint évente legalább 12000 amerikai veszíti életét műtét következtében, és tízezreknél lép fel valamilyen szövődmény. Maguk az orvosok is azon a véleményen vannak, hogy van jó néhány olyan műtét, amelyet gyakran rutinszerűen, de fölöslegesen végeznek el


Robotorvos kezdte meg működését egy kínai kórházban

Megkezdte "gyakornoki" idejét egy mesterséges intelligenciával rendelkező orvosasszisztens Kína Anhuj tartományának egyik kórházában.


Afrikában a világátlagnál kétszer többen halnak bele műtétekbe

Afrikában a világátlagnál kétszer többen halnak bele műtétekbe, noha az ottani páciensek fiatalabbak és jobb kondícióban vannak - írta a The Lancet című orvosi szakfolyóirat egy minden korábbinál átfogóbb regionális felmérés eredményét ismertetve.


Mit kell tudni a műtéti érzéstelenítésről?

A műtéti érzéstelenítés elterjedt, általános formája az úgynevezett narkózis. A köznyelvben altatásnak nevezett beavatkozás valójában az éjszakai alvástól teljesen eltér, arra szinte csak abban hasonlít, hogy a beteg szemei csukva vannak.


Mit kell tudni a műtéti érzéstelenítésről? - II.

Mit kell tudni a műtéti érzéstelenítésről? című cikk folytatása.


Négyezer éves "sebészkések" bizonyítják az ősi Peru fejlett orvosi gyakorlatát

Négyezer éves "sebészkéseket" tártak fel régészek Peruban, ami igazolja, hogy az ősi perui orvosok sebészi beavatkozásokat végeztek a pácienseken.


Először hajtott végre önállóan lágyrészsebészeti műtétet egy robot

A világon először hajtott végre önállóan lágyrészsebészeti műtétet egy robot - jelentették be amerikai orvosok.


1 | | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop