Csaló olasz orvosok a bíróság előtt

Vádat emeltek egy olaszországi magánklinika orvosai ellen, mert nyerészkedésből felesleges műtéteket végeztek és öt betegük életét vesztette. A vádirat szerint fennáll a szándékos emberölés, a súlyos testi sértés és a biztosítási csalás gyanúja. Két orvost letartóztattak, további tizenegy orvos, köztük a klinika igazgatója házi őrizetben várja a tárgyalást.

műtét, olasz orvosok, bíróság | InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.
A nyomozás szerint a klinikán meghamisították a betegek leleteit, hogy elvégezhessék a műtéteket. Egyes esetekben ez az orvosok havi bevételét 25 ezer euróval is növelte. Az idős betegek közül egyet háromszor is megműtöttek, holott egyetlen beavatkozás elegendő lett volna.

Az ügyészség szerint a telefonok lehallgatása nagymértékben elősegítette a botrány kipattanását. A lehallgatás azonban jelenleg igen kényes politikai kérdés Olaszországban. Silvio Berlusconi miniszterelnök megígérte, hogy lehallgatásra csak terrorizmus gyanúja és a maffia-ellenes nyomozás során kerül sor, de sokak szerint ez fontos eleme más súlyos bűnök, mint a megvesztegetés és a korrupció leleplezésének is.

BBC News
| műtét, olasz orvosok, bíróság
2008-06-10 23:56:30
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop