Egyedülálló műtétet hajtottak végre egy kislányon Szegeden

Egyedülálló műtétet hajtottak végre a Szegedi Tudományegyetem gyermek- és szívsebészei a közelmúltban, egy kétéves kislányból operáltak ki egy fél hasát elfoglaló vesedaganatot - írta pénteken a Délmagyarország.

vesetumor, daganat, műtét | MTI Hírek10
A veséből kiinduló, rendkívül agresszív tumort, amely a vénákon keresztül benőtte a szívet is, Miskolcon fedezték föl, miután a kislányt édesanyja jelentéktelennek látszó tünetek, enyhe hasfájás, fáradékonyság miatt orvoshoz vitte - áll a napilap cikkében.

Az országban két helyen, Budapesten és Szegeden foglalkoznak gyermekszívműtéttel. A kislányt egy szombat reggelen, hóesésben vitte mentőhelikopter Szegedre, ahol kiderült, hogy a gyorsan terjedő daganat miatt életmentő műtétre van szükség. A gyermek- és szívsebészekből álló műtéti team másnap hatórás műtét során a kislány testéből egy tízszer tíz centiméteres daganatot távolított el. Hasonló tumort felnőtt betegnél is csupán két-három alkalommal láttak a szegedi szakemberek, gyereknél pedig még nem fordult elő ilyen az országban.
| vesetumor, daganat, műtét
2013-02-25 07:28:10
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop