Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Szív és érbetegségek » Szívbillentyű-hibák »

Műbillentyű beültetés új módszerrel

Nagy-Britanniában elvégezték az első szívbillentyű pótlást ún. kulcslyuk-eljárással, azaz a beavatkozáshoz nem volt szükséges nyitott szívműtétre. Korábban mindössze négy kórházban végeztek hasonló műtétet a világon.


Háromhegyű billentyű szűkület

A trikuszpidális (háromhegyű) billentyű szűkülete (sztenózis) esetén a háromhegyű billentyű nyitott állapotban is a normálisnál szűkebb marad, ami megnöveli az ellenállást a jobb pitvarból jobb kamrába haladó véráramlással szemben.


Pulmonális billentyűszűkület

A pulmonális billentyű szűkülete (sztenózis) esetén a pulmonális billentyű nyitott állapotban is a normálisnál szűkebb marad, ennek következtében a jobb kamrából a pulmonális artériába irányuló véráramlással szemben növekszik az elle...


Háromhegyű billentyű elégtelensége

A trikuszpidális (háromhegyű) billentyű elégtelensége (trikuszpidális inszufficiencia) során a trikuszpidális billentyűn át a jobb kamra minden összehúzódásakor vér áramlik vissza a jobb pitvar felé.


Mitrális billentyű szűkület

A mitrális billentyű szűkülete (sztenózis) esetén a mitrális billentyű nyitott állapotban is a normálisnál szűkebb marad, amely megnöveli az ellenállást a bal pitvarból a bal kamrába irányuló véráramlással szemben.


1 |
+ További hírek
+ További egészségpolitika
A születéskor jelen lévő szíveltéréseket szaknyelven kongenitális szívb...
A szívbillentyűk betegségeinek, szűkületüknek, illetve elégtelenségükne...
Két új tanulmány is állítja, hogy a korábban súlyosnak és komplikációk...
Aprócska egyenetlenségek, kisebb kinövések, alakváltozások a test különb...
hirdetés
^